Dragnea nu mai suportă detenția și cere, din nou, eliberarea


Dragnea nu mai suportă detenția și cere, din nou, eliberarea

Aproape a trecut un an de când fostul șef al pesediștilor, Liviu Dragnea, era încarcerat la Rahova și iată că deja condamnatul nu mai suportă starea de detenție. Potrivit deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, Dragnea are de petrecut trei ani și șase luni în închisoare, însă, de regulă, zilele de muncă de la garajul penitenciarului scurtează sensibil această perioadă. Așa că e de așteptat ca detenția lui Dragnea să expire destul de repede.

Chiar și în aceste condiții, șeful mafiei pesediste nu mai are răbdare, așa că a depus contestații peste contestații, în speranța că norocul i se va schimba. Astfel, Dragnea a formulat în luna februarie o contestație la executare împotriva condamnării primite în dosarul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Contestația de atunci a fost amânată pentru data de astăzi, 14 mai, iar ședința de judecată se va desfășura online, după cum se arată pe site-ul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Liviu Dragnea a primit în 2019 condamnarea cu executare în dosarul DGASPC Teleorman pe fondul existenței unor circumstanțe agravante. Una dintre ele este condamnarea precedentă din cazul dosarului Referendumului, iar cealaltă este funcția deținută de Dragnea la momentul comiterii faptelor din dosar.

Cu alte cuvinte, fiind președinte al autorității județene și înlesnind încălcarea legii de către directorul unei instituții publice aflate în subordinea sa, acesta a afectat încrederea funcționarilor în raporturile de serviciu.

Condamnarea lui Dragnea a fost decisă de un complet format din 5 judecători, dintre care 4 au susținut pedeapsa acordată fostului lider al PSD, iar unul ar fi dorit rejudecarea dosarului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.