Dragnea pretinde că dosarul Tel Drum e o făcătură: "Dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, sincer, nu prea știu..."


Dragnea pretinde că dosarul Tel Drum e o făcătură: "Dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, sincer, nu prea știu..."

În cadrul simulacrului de interviu acordat fostei lui consiliere, Anca Alexandrescu, Liviu Dragnea susține că nici acum nu înțelege de ce e acuzat în dosarul Tel Drum. În esență, el dă vina pe fostul prefect de Teleorman, Teodor Nițulescu, pe care îl consideră principalul denunțător în acest dosar și despre care spune că ar fi picat testul poligraf. Dragnea și Nițulescu au fost, prin anii 90, prieteni buni. De altfel, Dragnea a fost introdus în PSD cu mâna lui Nițulescu. Relația celor doi s-a stricat mai târziu și, de atunci, ambii s-au comportat public ca și cum ar fi fost inamici. Acum, Dragnea spune că artizanul dosarului Tel Drum este Nițulescu. În plus, susține că cele două drumuri pentru care este acuzat că ar fi furat bani europeni, și anume DJ701 și DJ 504 există. Uită, totuși, să spună că lungimea din proiect ale acestor drumuri nu corespunde cu lungimea lor reală.

CITIȚI ȘI: Dragnea face criză de apoplexie. Pușcăriașul va fi adus la DNA pentru a i se aduce la cunoștință că este inculpat în cel mai greu dosar

Dragnea o asigură, însă, pe fosta lui consilieră, Anca Alexandrescu, că se simte bine în pușcărie, dar spune că zâmbește amar: "Sunt bine, n-am probleme, nici probleme de sănătate, m-am tăiat la o mână, a trecut, s-a reparat. Trebuie să-ți mărturisesc că nu urmăresc presa. Tu știi foarte bine că actuala putere, această forță politică, ei au mers în toate campaniile și când au câștigat, au câștigat doar pe un mesaj anti-cineva. Și eu sunt convins că și acum vor să meargă pe un mesaj de anti-cineva. E greu să meargă cu un mesaj anti-PSD, de exemplu, pentru că PSD-ul nu mai e perceput ca un partid de forță și cu o poziție foarte serioasă, din mai multe motive, nu are rost să detaliem. Și din moment de le-a reușit o rețetă de a mă demoniza și să mă ajungă la scor care să le dea posibilitatea să guverneze așa cum guvernează, de ce să nu mai încerce încă o dată? Și anume să înceapă să construiască anti-mine, ca să zic așa. Anca, să nu uităm unde sunt! Oricine zâmbește aici, zâmbește amar. Dar asta nu înseamnă că m-au îngenunchiat sau m-au înfrânt. Nu, asta nu s-a întâmplat și nu se va întâmpla, cu toate că ei tot anul ăsta, nu m-au lăsat în pace. Bun, m-au condamnat, total nevinovat, m-au adus aici și gata, domn’ne, l-am scos din viața politică, e suficient".

Despre dosarul Tel Drum, Dragnea continuă să susțină că nu are nicio idee despre acuzațiile care i se aduc: "Mâine sunt citat la DNA, de exemplu. În dosarul ăsta, cu Tel Drumu, care brusc, după trei ani de zile, este pus din nou pe tapet. Ce să vezi? Cu puțin înainte de campania electorală. Ce vorbeam la început. Să înceapă iar o discuție și să se dezbată despre acest dosar, în care, și dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, sincer, nu prea știu... Era vorba de două drumuri făcute cu bani europeni, am înțeles că ar fi rămas doar un drum, în sensul că ar fi rămas în dosar doar un drum, probabil o să văd mâine. Drumurile există. Deci, practic, eu sunt acuzat că în timpul mandatului meu, s-au făcut două drumuri importante pentru județul ăla. Sigur că, voi din București, știți mai puțin. Acolo nu era niciun drum în firea lui. Dar acele drumuri sunt drumuri pe care se circulă, care sunt acolo și banii europeni au fost folosiți pentru acele drumuri. Mi-aduc aminte, cred că în 2017, a fost adus și Nițulescu, ca și denunțător, dar a fost o întâmplare care nu le-a convenit foarte mult. Părerea mea este că lui i-au fost date niște materiale, pe care să le învețe și să le reproducă. Sigur că n-a putut să le învețe pe toate odată și a fost nevoie să îl cheme de mai multe ori, că atât îi mergea memoria, dar nu asta e cel mai important lucru. Ci faptul că s-a solicitat ca acest domn să facă testul cu detectorul de minciuni. Bineînțeles a zis că normal că-l face, l-a făcut și, ce să vezi, a picat! Un pic mincinos. Și domnul Șova spera că n-o să fie condamnat și a făcut și el niște denunțuri".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.