Dragnea se folosește odios de scrisoarea lui Macron pentru a cere cenzurarea internetului: Trebuie să se interzică instigările la ură și violență!


Dragnea se folosește odios de scrisoarea lui Macron pentru a cere cenzurarea internetului: Trebuie să se interzică instigările la ură și violență!

Președintele PSD, Liviu Dragnea, solicită cenzura pentru Facebook, folosindu-se de scrisoarea președintelui din Franța, Emmanuel Macron, adresată cetățenilor din țările UE.

Liviu Dragnea motivează cererea prin faptul că „trebuie să existe reguli europene care să interzică instigările la ură și violență pe Internet”, oferind exemplul protestelor din 10 august 2018.

Mai mult, șeful PSD face o referire dură la adresa președintelui României, Klaus Iohannis, pe care îl acuză indirect că a instigat la ură pe Internet: „Poate că dacă președintele Iohannis va citi mesajul omologului său francez va înțelege că ura și violența nu pot face parte din registrul „opiniilor politice”, a scris Liviu Dragnea.

Întreaga postare de pe Facebook a lui Liviu Dragnea, poate fi citită în rândurile următoare.

„Am citit mesajul Președintelui Franței, domnul Emmanuel Macron! Uniunea Europeană trebuie să revină la valorile și principiile pe care a fost clădită – de la drepturile fundamentale ale omului, până la coeziunea socială și economică.

Președintele Macron propune interzicerea finanțării partidelor politice de către puteri străine. Total de acord! Inclusiv finanțarea indirectă și netransparentă prin campanii de propagandă susținute de organizații paravan.

Total de acord că trebuie să existe reguli europene care să interzică instigările la ură și violență pe Internet, precum cele pe care le-am văzut în vara anului trecut și pe care încă le vedem și astăzi. Poate că dacă președintele Iohannis va citi mesajul omologului său francez va înțelege că ura și violența nu pot face parte din registrul „opiniilor politice”.

Total de acord cu reformarea Spațiului Schengen, care să includă toate statele membre și mai ales România care oferă frontieră sigură către Orientul Mijlociu.

Total de acord cu un tratat de apărare și securitate pan-european, împreună cu NATO – România este deja în al treilea an în care își respectă angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru Apărare.

Total de acord cu sancționarea sau chiar interzicerea companiilor care nu își plătesc corect impozitele în statele în care fac profit, care nu respectă normele de mediu și care oferă produse de calitate proastă în statele din estul Europei.

România trebuie să susțină organizarea unei Conferințe pentru Europa! România trebuie să participe activ la acest proiect!”, a scris Liviu Dragnea pe Facebook.

Amintim însă faptul că, Emmanuel Macron a transmis un alt mesaj prin scrisoarea sa. Prin discursul la ură și violență, el se referea la campaniile împoriva imigranților și a refugiaților, „puterile străine” din afara Uniunii Europene, cum reiese clar din scrisoare:

”Libertatea noastră cea dintâi este libertatea democratică, aceea de a ne alege guvernanţii în vreme ce, la fiecare scrutin, puteri străine caută să ne influenţeze voturile. Propun să se creeze o Agenţie europeană de protecţie a democraţiilor care va furniza tuturor Statelor membre experţi pentru a proteja procesul electoral împotriva atacurilor cibernetice şi a manipulărilor. În acest spirit de independenţă, va trebui de asemenea să interzicem finanţarea partidelor politice europene de către puterile străine. Trebuie să interzicem, prin reguli europene, orice discurs de ură şi de violenţă pe Internet, deoarece respectul persoanei umane este fundamentul civilizaţie noastre de demnitate”, a scris Macron în scrisoare.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.