Droguri șamanice. Vraciul de la DGIPI și ibovnica Vanessa își „tratau” clienții cu „molecula spiritului”. Chestorul Oltean: ”este un tratament de purificare a sufletului, minții și corpului, care schimbă pe oricine”


Droguri șamanice. Vraciul de la DGIPI și ibovnica Vanessa își „tratau” clienții cu „molecula spiritului”. Chestorul Oltean: ”este un tratament de purificare a sufletului, minții și corpului, care schimbă pe oricine”

Fostul şef al Direcţiei de Protecţie Internă din Ministerul de Interne Gelu Oltean a fost arestat pentru 30 de zile, într-un dosar de trafic de droguri de mare risc. Același număr de zile de arest a fost dispus și în cazul iubitei sale Vanessa Youness, fondatoarea unei clinici de welleness de lângă București, și al cetățeanului englez Thomas Lishman.

Oltean ar fi organizat, împreună cu Vanessa Youness, ședințe de șamanism la clinica acesteia unde folosea un drog halucinogen. Despre Oltean se știa de multă vreme „în structuri” că a apucat-o pe calea șamanismului după ce descoperise prin Brazilia un vraci care îl slăbise la trup, îi regenerase potența sexuală și îi insuflase alte principii de viață.

„Cei trei organizau într-o casă din județul Dâmbovița reuniuni de consum de DMT (dimetiltriptamina), drog de mare risc ce contine Ayahuasca”, dezvăluie DIICOT Brașov.

Drogul folosit de cei trei vraci se numește dimetiltriptamină și considerat cel mai puternic drog psihedelic. DMT, supranumit „molecula spiritului", este substanţa pe care cercetătorii o studiază de 70 de ani, pentru a-i înţelege efectul. Drogul conţine Ayahuasca, un amestec șamanic folosit în anumite triburi amerindiene din Amazon şi nu numai.

Gelu Oltean spunea, de altfel, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei din 25 februarie 2019 despre această substanță, numită ”Ayahuasca”, despre care susținea că ”este un tratament de purificare a sufletului, a minții și a corpului, care schimbă pe oricine, nu doar pe mine. Dar, într-adevăr, nu oricine are curajul să treacă prin asta”.

Fost șef în două mandate al Direcției Generale de Informații și Protecție Internă din Ministerul de Interne, unul dintre cele mai puternice servicii secrete din România, chestorul Gelu Oltean nu se află la prima abatere: în anul 2016 a fost cercetat penal, alături de alți trei chestori de poliție și doi comisari șefi, pentru că luau bani din bugetul instituției.

Un alt scandal în care a fost menționat numele lui Gelu Oltean datează din 2017, după ce ziarul Național a publicat două fotografii în care apare, îngenunchiat și cu mâinile împreunate a rugăciune, comisarul-șef Aurelian Miu, șeful Serviciului Control din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Acesta se află în fața mai multor persoane, printre care chestorul Gelu Oltean, fost șef al Direcției Informații și Protecție Internă. Alături de Gelu Oltean, în fotografii mai apăreau chestorul general de Poliție Ioan Buda și chestorul Marcel Ardelean, director al Direcţiei de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Oltean este considerat omul de încredere al lui Virgil Ardelean, supranumit „Vulpea”. Potrivit Digi 24, în 1997, când mentorul său a fost numit şef la Poliţiei Capitalei, Gelu Oltean a devenit purtătorul său de cuvânt. Iar când Virgil Ardelean a fost numit şef al Doi şi-un sfert, Gelu Oltean l-a urmat în serviciul de informaţii al MAI. Oltean a fost șef al DGIPI în două mandate, iar în 2007 a fost coordonatorul echipei de poliţişti români trimişi în Italia pentru a colabora cu autorităţile locale în celebrul caz Mailat.

Vanessa Youness este proprietara clinicii de welness Youness Clinic, care pe site-ul oficial promite terapii exotice pentru clienți. Clinica a fost în centrul multor reportaje TV de-a lungul ultimilor ani, multe vedete din showbiz făcând reclamă presupuselor tratamente.

În martie 2019, G4Media.ro scria că procurorii DNA instrumentau un dosar în care cercetează unde ar fi ajuns un milion de euro pe care Vanessa Amal Youness i-ar fi primit mită în afacerea licențelor Microsoft. Femeia ar fi fost o apropiată a fostului premier, potrivit aceluiași document prin care Vanessa Youness a fost trimisă în judecată pentru trafic de influență la sfârșitul lui ianuarie acest an și care a fost consultat de G4Media.ro. Procurorul DNA George Matei – cel care l-a trimis în judecată și pe liderul PSD Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive – a deferit-o Justiției pe Vanessa Amal Youness după ce a strâns probe potrivit cărora ea ar fi cerut și primit un milion de euro de la oamenii de afaceri Claudiu Florică și Dinu Pescariu pentru atribuirea unui contract IT, în 2011.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.