După actorul Dragoș Bucur, încă un om de cultură povestește despre neomul Mircea Diaconu

Actorul Dragoș Bucur a scris, într-o postare pe Facebook, că, într-un turneu cu Teatrul Nottara, la Viena, candidatul neom la prezidențiale Mircea Diaconu i-a cerut să doarmă pe o canapea din holul teatrului, umilindu-l și apoi amenințându-l cu interzicerea accesului în clădire dacă iese la plimbare prin oraș.

CITIȚI ȘI: Actorul Dragoș Bucur, relatare incredibilă despre comportamentul aberant și dictatorial al lui Mircea Diaconu. „M-a pus să dorm în holul teatrului”

Iar istorisile despre neomenia lui Mircea Diaconu continuă să apară. Scriitorul, regizorul și scenograful Fabian Anton a relatat pe Facebook că a avut nevoie la un moment dat de o sală pentru două spectacole pentru a strânge fonduri într-un proiect intitulat "Casa Eminescu". Mircea Diaconu abia fusese numit director la Teatrul Nottara. Reacția lui Diaconu la cererea regizorului Fabian Anton a fost de a întreba sfidător "cine este Eminescu și "cam ce treabă are el cu ăsta" pentru ca apoi să îi ofere sala pentru o sumă fabuloasă.

"Il stiam de mult, cu fiica-sa fusesem coleg in liceu, asa ca atunci cind am decis sa pornim cele doua spectacole pentru stringerea de fonduri in proiectul Casa Eminescu de la Varatec si ne-am dat seama ca avem nevoie de o sala, m-am prezentat la el cu cererea. Abia fusese numit director la Nottara asa ca mi-am zis ca avem toate sansele. I-am spus despre ce este vorba, i-am spus si cine a acceptat sa ne sprijine benevol (maestrul Beligan, Stefan Radof, Marin Moraru, Adrian Pintea, Stefan Iordache, Dan Puric, Irina Petrescu, Olga Tudorache, Zoe Dumitrescu Busulenga, Constantin Ciopraga, etc. etc. etc). Ne-a ascultat. A suris. M-a intrebat cine este Eminescu si "cam ce treaba are el cu ăsta". Si in final mi-a oferit sala contra unei chirii fabuloase. Apoi ne-a poftit pe usa afara.

Am regretat atunci ca nu mai era Masek la conducere.

De atunci au trecut vreo 20 de ani. "Un om"?", a scris Fabian Anton pe Facebook.