După actorul Dragoș Bucur, încă un om de cultură povestește despre neomul Mircea Diaconu


După actorul Dragoș Bucur, încă un om de cultură povestește despre neomul Mircea Diaconu

Actorul Dragoș Bucur a scris, într-o postare pe Facebook, că, într-un turneu cu Teatrul Nottara, la Viena, candidatul neom la prezidențiale Mircea Diaconu i-a cerut să doarmă pe o canapea din holul teatrului, umilindu-l și apoi amenințându-l cu interzicerea accesului în clădire dacă iese la plimbare prin oraș.

CITIȚI ȘI: Actorul Dragoș Bucur, relatare incredibilă despre comportamentul aberant și dictatorial al lui Mircea Diaconu. „M-a pus să dorm în holul teatrului”

Iar istorisile despre neomenia lui Mircea Diaconu continuă să apară. Scriitorul, regizorul și scenograful Fabian Anton a relatat pe Facebook că a avut nevoie la un moment dat de o sală pentru două spectacole pentru a strânge fonduri într-un proiect intitulat "Casa Eminescu". Mircea Diaconu abia fusese numit director la Teatrul Nottara. Reacția lui Diaconu la cererea regizorului Fabian Anton a fost de a întreba sfidător "cine este Eminescu și "cam ce treabă are el cu ăsta" pentru ca apoi să îi ofere sala pentru o sumă fabuloasă.

"Il stiam de mult, cu fiica-sa fusesem coleg in liceu, asa ca atunci cind am decis sa pornim cele doua spectacole pentru stringerea de fonduri in proiectul Casa Eminescu de la Varatec si ne-am dat seama ca avem nevoie de o sala, m-am prezentat la el cu cererea. Abia fusese numit director la Nottara asa ca mi-am zis ca avem toate sansele. I-am spus despre ce este vorba, i-am spus si cine a acceptat sa ne sprijine benevol (maestrul Beligan, Stefan Radof, Marin Moraru, Adrian Pintea, Stefan Iordache, Dan Puric, Irina Petrescu, Olga Tudorache, Zoe Dumitrescu Busulenga, Constantin Ciopraga, etc. etc. etc). Ne-a ascultat. A suris. M-a intrebat cine este Eminescu si "cam ce treaba are el cu ăsta". Si in final mi-a oferit sala contra unei chirii fabuloase. Apoi ne-a poftit pe usa afara.

Am regretat atunci ca nu mai era Masek la conducere.

De atunci au trecut vreo 20 de ani. "Un om"?", a scris Fabian Anton pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.