După ce a nenorocit educația, Ecaterina Andronescu, zisă Abramburica, vrea să conducă PSD


După ce a nenorocit educația, Ecaterina Andronescu, zisă Abramburica, vrea să conducă PSD

Cel mai longeviv ministru al Educației din istoria ultimilor 30 de ani, Ecaterina Andronescu, a anunțat că ar putea candida pentru funcția de președinte al PSD. Amintim că Congresul PSD va avea loc pe 29 iunie.

”Nu exclud”, a spus ea, întrebată fiind dacă are această intenție.

Ecaterina Andronescu a deținut primul mandat de ministru al Educației în guvernarea Năstase, între 2001 și 2003, când presa a poreclit-o ”Abramburica”.

A ocupat din nou acest post în guvernarea Boc, între decembrie 2008 și octombrie 2009.

Între iulie 2012 și decembrie 2012 a primit al treilea mandat, în guvernarea Ponta.

În noiembrie 2018 a fost numită din nou ministru al Educației, cu sprijinul lui Liviu Dragnea.

În august 2018, când îi ceruse demisia lui Dragnea din fruntea PSD, ea negase ferm că va accepta un post de ministru în schimbul susținerii pentru liderul de atunci al partidului: ”Eu nu mă vând!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.