"După confruntarea Ponta-Iohannis, lupta dintre Nicușor Dan și Firea e cea mai importantă provocare a generației noastre!" Analiza unui liberal


"După confruntarea Ponta-Iohannis, lupta dintre Nicușor Dan și Firea e cea mai importantă provocare a generației noastre!" Analiza unui liberal

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a vorbit despre una dintre cele mai importante confruntări electorale din 2020, cea dintre Nicușor Dan și candidata PSD, Gabriela Firea, pentru Primăria Capitalei. 

Liberalul a subliniat că disputa dintre Nicușor Dan și Gabriela Firea are o importanță similară cu cea dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta din 2014 din cadrul alegerilor prezidențiale: "E vorba de șansa pe care o avem din când în când - încă rar, e drept - de a ne smulge din superficialitatea și șmecheria balcanică. Firea, ca și Ponta, reprezintă întruchiparea României formelor fără fond. Nicușor e România riguroasă și geometrică".

Totodată, Raețchi a atras atenția că Firea are de partea ei un imens aparat de propagandă, dar și o camarilă administrativă prin care împarte tot felul de pomeni electorale în speranța că va obține al doilea mandat de edil

Redăm analiza lui Raețchi: 

"După confruntarea Ponta vs. Iohannis din 2014, lupta dintre Nicușor Dan și Gabriela Firea e cea mai importantă provocare a generației noastre. Poate ultima care va sta cu precădere pe umerii noștri, ai decrețeilor.

Ca și înfruntarea dintre Klaus și Mickey Mouse, cea dintre Firea și Nicușor e în primul rând o confruntare între lumi radical diferite, între sisteme. In 2014, Ponta avea de partea lui tot aparatul de stat: era nașul, finul și cumnatul tuturor șefilor de servicii secrete, tuturor miniștrilor, tuturor generalilor Oprea. Televiziunile îl adorau pe neobositul plagiator (oare de ce?), baronii PSD nu mișcau în front, stadionul 23 august era din nou la picioarele unui nomenclaturist suprem. Pe atunci, Mickey nici măcar nu îl lua în seamă pe Iohannis, venit tocmai de la Sibiu, rar la vorbă și la emisiuni TV, evitând poalele în cap practicate atât de lejer de micul Titulescu.

Mickey doar mânca popcorn și aștepta să câștige.

Exact asta e lupta dintre Firea și Nicușor. Firea, încuscrită cu toți Becali disponibili. Firea, cuvioasă și ortodoxă cum era și Ponta în 2014. Firea, duhnind a contracte de publicitate cu media. Firea, cu toate companiile ei ilegale burdușite cu oameni loiali. Firea, cu influenceri aruncați din timp pe piața online, poate așa nu o mai fluiera tot stadionul când poftește la gloria Simonei Halep. Firea, omul-voucher, care dă cu zece mâini din banii bucureștenilor, că poate-poate așa are o șansă la un al doilea mandat. Firea Banda Unică, Firea Revoluția în Trafic, Firea Vinieta Oxigen - omul deplinului eșec administrativ, explicat însă cochet și admirativ, câte trei ore pe zi, la tv.

Și, de cealaltă parte, Nicușor din Făgăraș, Nicușor de la École normale supérieure, cu mintea lui de matematician, rar la vorbă și discret ca fizicianul Iohannis.

Ca și lupta Ponta-Iohannis, și cea dintre Firea și Nicușor are o semnificație mult dincolo de politică. E vorba de șansa pe care o avem din când în când - încă rar, e drept - de a ne smulge din superficialitatea și șmecheria balcanică. Firea, ca și Ponta, reprezintă întruchiparea României formelor fără fond. Nicușor e România riguroasă și geometrică. Votul de la București ne va spune, în fapt, dacă ne-am consolat deja cu prima Românie sau daca încă visăm la cea de a doua". (sursa: Facebook)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.