După șapte ani cu Daddy la putere, Dragnea Jr. a ajuns unul dintre MARII MOȘIERI ai României!


După șapte ani cu Daddy la putere, Dragnea Jr. a ajuns unul dintre MARII MOȘIERI ai României!

Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea a ajuns în topul celor mai mari deținători de terenuri agricole din România.

Firma pe care o controlează, Nutrelo Group, este pe locul 15 într-un clasament alcătuit de Economica.net pe baza subvențiilor pe suprafața de teren agricol, subvenții primite de la Uniunea Europeană.

Nutrelo Group are ca obiect de activitate principal „cultivarea cerealelor (exclusiv orez), a plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase” şi a înregistrat, în 2017, o cifră de afaceri de 17.818.377 de lei şi un profit de 5.036.836 de lei (28%). În acelaşi timp, firma a primit, de la stat, 2,710.150 de lei subvenţie, prin Fondul European Agricol de Dezvltare Rurală – FEADR.

Nutrelo Group SA a fost, la rândul ei, unic acţionar la societatea S.C. Gransiloz S.R.L, tot o societate care se ocupă de cultivarea plantelor.

În mai, deputata liberală Raluca Turcan a dezvăluit că firmele lui Dragnea Junior erau finanțate de conglomeratul american Cargill, în timp ce tatăl său înjura multinaționalele.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.