E măcel în fosta coaliția antijustiție. Ex-partenerii se sfâșie public fără menajamente. Pleșoianu sare la gâții lui Tăriceanu: „oribil caracter”


E măcel în fosta coaliția antijustiție. Ex-partenerii se sfâșie public fără menajamente. Pleșoianu sare la gâții lui Tăriceanu: „oribil caracter”

 Schimbul de replici acide dintre Viorica Dăncilă și fostul partener de guvernare antijustiție Călin Popescu Tăriceanu este un semn că misiunea premierului în Parlament, unde a fost trimisă de președintele Klaus Iohannis să-și rezolve prezenta remaniere guvernamentală, va fi una dificilă. Nu doar că foștii aliați au terminat colaborarea într-un moment delicat pentru țară, dar au ajuns să-și arunce cuvinte de divorț urât și să se învinuiască reciproc de situația politică complicată pe care au provocat-o prin obsesiile și măsurile aberante luate pe partea de justiție, economie, buget și instituții publice aglomerate cu incompetenți de partid.

„Dragă Viorica, ți-am oferit repetat sprijinul meu pentru a merge în Parlament ca să facem un Guvern mai bun. L-ai refuzat. Vei veni acum în Parlament trimisă de dl Iohannis. Fără mine...”, a scris Tăriceanu, miercuri seară pe Facebook, după ce Dăncilă l-a acuzat public, într-o declarație de presă, de comportament imatur și egoist.

Unul dintre puținii pesediști care au avut o reacție dură la duplicitățile și jocurile politice murdare ale lui Călin Popescu Tăriceanu este în mod surprinzător Liviu Pleșoianu, virulent deputat antijustiție, iubit de gazeta putinistă Sputnik și teoretic contracandidat al lui Dăncilă la Cotroceni (în realitate însă este puțin probabil ca acesta să strângă minim 200.0000 de semnături cât ar fi nevoie pentru a intra în cursa prezidențială ca independent). Deși a contestat-o vehement pe Dăncilă după intrarea lui Liviu Dragnea la pușcărie, Pleșoianu intervine acum în războiul public dintre premier și președintele Senatului de partea colegei sale de partid, demascând ce era oricum evident de ani de zile pentru toată lumea – „caracterul oribil” al „domnului Călin”.

Iată, așadar, ce scrie Pleșoianu într-o postare pe Facebook:

Dragă domnule Călin, nu îi iau apărarea doamnei Dăncilă, dar profit de tupeul dvs. incomensurabil pentru a spune următoarele:

1. Când a fost vorba despre diverse ordonanțe de urgență, ați zis că nu sunt oportune pentru că va exista percepția că sunt "cu dedicație". După care, cu caracterul dvs. legendar, ați cerut plenului Senatului să nu încuviințeze cererea de urmărire penală în ce vă privește. Cu alte cuvinte, să intre Dragnea la pușcărie, dar să fiți dvs. sănătos și liniștit.

2. De fiecare dată când am pus problema suspendării lui Iohannis, v-ați opus. Ba mai mult, ați spus chiar că "nu a greșit constituțional, ci doar politic"...

3. De fiecare dată când am solicitat organizarea unui miting împotriva Noii Securități, v-ați opus. Ceea ce nu v-a împiedicat însă să urcați pe scenă, ca un vajnic luptător ce sunteți, atunci când în sfârșit s-a organizat... Moment în care ați cuvântat epocal și ați cerut sprijinul securiștilor acoperiți. ...Vă invit să negați ce spun acum. Abia aștept!

4. L-ați promovat pe Isărescu pentru un nou mandat în cel mai penibil mod imaginabil. Ocazie cu care v-ați bătut joc și de colegul dvs. Daniel Zamfir.

5. V-ați porcăit cu Daniel Constantin (alt mare caracter), fost copreședinte la ALDE, după care ați făcut nonșalant alianța cu ProRomânia, partid din care face parte!

6. Ați făcut pact cu Ponta, cel care tocmai ne-a spus, ASUMAT, cu două zile înainte de europarlamentare, că și-a bătut joc de VOTUL dat de 7,4 MILIOANE de români pentru suspendarea lui Băsescu doar pentru că așa i-a zis Barroso (președinte al Comisiei Europene la acea vreme).

7. V-ați bătut joc de Legea Offshore, așa cum am arătat cu lux de amănunte că ați făcut-o și în 2007, pe vremea când erați premier și transformați, PRIN SECRETIZARE, contractul de împărțire a producției în contract de concesiune pentru gazele de la Marea Neagră. Din nou, abia aștept să mă contraziceți!

Oribil caracter, domnule Tăriceanu!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.