Eckstein, DEZVĂLUIRE șocantă: ”O parte dintre membrii CSM și ÎCCJ au pus botul la politica PENALĂ a lui Dragnea!” EXCLUSIV


Eckstein, DEZVĂLUIRE șocantă: ”O parte dintre membrii CSM și ÎCCJ au pus botul la politica PENALĂ a lui Dragnea!” EXCLUSIV

Juristul Péter Eckstein-Kovács – fost lider UDMR, fost parlamentar și președinte al Comisiei juridice a Senatului – avertizează, în exclusivitate pentru Podul.ro, că ”o parte dintre membrii Consiliului Superior al Magistraturii și ai Înaltei Curți de Casație și Justiție au pus botul la politica penală a PSD-ALDE, politică favorabilă infractorilor”.

Precizăm că Péter Eckstein-Kovács a demisionat din UDMR, în luna iunie, în semn de protest față de cârdășia Uniunii cu PSD și ALDE în ceea ce privește mutilarea Legilor Justiției.

Podul.ro vă prezintă declarațiile juristului.

”Speram ca România să înceapă noul an într-un climat de normalitate politică și instituțională, cu atât mai mult cu cât țara noastră deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, într-un moment foarte important pentru Uniune. Așteptările mi-au fost înșelate de atacurile virulente ale domnului Tudorel Toader la adresa independenței Justiției. În realitate, Liviu Dragnea îl strânge cu ușa pe ministrul Justiției, care urmează calea bătătorită tot de el spre Curtea Constituțională. Ceea ce înseamnă că atacurile s-au intensificat din nou. În aceste condiții, nu cred că PSD și ALDE vor da înapoi.

În schimb, oficialii statelor europene civilizate și presa occidentală se uită la noi chiorâș, și asta pe bună dreptate, având în vedere atacurile susținute la adresa Justiției!

Ce este cel mai grav e că o parte dintre membrii Consiliului Superior al Magistraturii și ai Înaltei Curți de Casație și Justiție au pus botul la politica penală a PSD-ALDE, politică favorabilă infractorilor. Aici cred că s-a produs o falie, deși cei mai mulți dintre oamenii aceștia susțineau lupta anti-corupție. Ceva se întâmplă acolo…

În această ordine de idei, nu sunt deloc optimist, întrucât nu pot identifica semne pozitive. Scandalul se mută din nou la CCR, în condițiile în care, de-a lungul ultimilor doi ani, judecătorii Curții au votat așa cum au dorit Liviu Dragnea, Florin Iordache și Tudorel Toader”, a declarat Péter Eckstein-Kovács, în exclusivitate pentru Podul.ro.    

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.