Efectul Floyd: cadre medicale și asistenți sociali în locul polițiștilor. Propunerea fantezistă pe care stânga americană încearcă să o impună în Minneapolis


  • ACP
  • Jun 4, 2020 17:10
  • 2164
Efectul Floyd: cadre medicale și asistenți sociali în locul polițiștilor. Propunerea fantezistă pe care stânga americană încearcă să o impună în Minneapolis

Moartea tragică a lui George Floyd a scos la suprafață o mulțime de propagandiști radicali din Partidul Democrat, deciși să folosească momentul actual pentru aplicarea unei agende politice de stânga fantezistă ale cărei efecte nu pot fi decât dăunătoare în zonele unde va fi aplicată.

În locul unde s-a petrecut incidentul care a declanșat demonstrațiile, în Minneapolis, membrii Consiliului Local al orașului au hotărât să voteze vineri modificări extreme privind modul în care funcționează Departamentul Poliției, modificări ce ar putea merge, dacă vor fi votate de o majoritate, până la desființarea acestuia.

Zilele trecute mai mulți oficiali aleși ai orașului au propus diferite variante de reformă, mergând de la retragerea fondurilor destinate funcționării Poliției, până la trimiterea asistenților sociali și a infirmierilor de la psihiatrie să răspundă la parte din solicitările primite de polițiști.

Consilierul Jeremiah Ellison, un critic vocal al modului în care au răspuns autoritățile la protestele și revoltele de zilele acestea a postat un mesaj lămuritor pe Tweeter: ”Vom desființa Departamentul Poliției din Minneapolis”, mesaj pe care l-a dat și Lisa Bender, președinta Consiliului Orășenesc, care a adăugat că Departamentul Poliției va fi înlocuit cu un model nou, transformat, de siguranță publică.

Vorbind în nume propriu, Bender a spus pentru presă că susține trecerea de la un departament tradițional de poliție la un departament mai larg de siguranță publică orientat către prevenirea violenței și servicii comunitare, în care lucrătorii sociali și cadrele medicale ar interveni în unele cazuri, în locul agenților de poliție.

Evident, aleșii Consiliului par să nu știe nimic despre violența și abuzurile reclamate din instituțiile psihiatrice ori din cele de asistență socială, la fel cum cred că vor putea găsi un număr suficient de cadre medicale cu care să înlocuiască polițiștii.

Purtătorul de cuvânt al Primariei, Mychal Vlatkovitch a declarat că primarul Jacob Frey nu susține abolirea Departamentului Poliției, însă indiferent de ce susține acesta, este foarte posibil ca hotărârea Consiliului să trebuiască să fie pusă în aplicare, spre marea bucurie a infractorilor de tot felul din Minneapolis – mai multe detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.