Efectul propagandei rusești în România


Efectul propagandei rusești în România

Chiar acum, la ora la care aștern aceste rânduri, în buricul Bucureștiului se desfășoară un protest al celor care, în mod sigur, nu cred în existența coronavirusului. Acesta este doar unul dintre efectele propagandei rusești în România. Asta pentru că agenții de ”presă” precum Sputnik promovează intens protestul amintit.

De ce? Pentru că Rusia dorește să aplice și în cazul României scenariul din Serbia.

Cu ajutorul armatelor de troli care se reproduc pe rețelele de socializare, dar și cu largul concurs al unor site-uri așa-zise ortodoxe de la Chișinău – în realitate, e vorba de sinecuri kaghebiste –, Rusia a reușit să prostească foarte mulți oameni, radicalizând uluitor de mulți idioți utili. Kremlinul a umplut spațiul online cu teorii conspiraționiste.

Rezultatele le vedem acum. Bineînțeles că nu Moscova va plăti eventualele spitalizări ale celor care (sperăm să nu) s-ar putea îmbolnăvi de coronavirus în urma protestului de la București. Nici PSD-ul – care se face vinovat pentru că azi suntem izolați în Europa – nu va plăti vreo poliță, oricare, pentru toate acestea. Noi toți o să plătim și o să suferim.

Vom vedea rezultatul după câteva zile.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.