Elena Calistru avertizează guvernul PNL: "E o bună parte din societate care nu îi crede că fac ce trebuie! Dacă nu începeți să fiți transparenți acum, va bubui tot!"

Liderul unuia dintre cele mai active ONG-uri privind apărarea democrației (Funky Citizens), Elena Calistru, atrage atenția asupra lipsei de transparență a statului român și implicit a actualei guvernări în contextul epidemiei de coronavirus. 

Elena Calistru face referire la faptul că singurele comunicări privind criza actuală se fac în proporție majoră doar la nivel central, autoritățile locale și nu numai fiind reduse la tăcere. 

În acest sens, activista civică avertizează guvernarea liberală că nu are suficientă credibilitate, chiar și în ipoteza în care ar lua măsuri geniale, din cauza lipsei de transparență.

Mesajul Elenei Calistru, pe Facebook: "Statul trebuie să înceapă să fie transparent. URGENT!!!

Măi oameni buni, mă întreb, oare cineva de prin statul ăsta român înțelege că e o bună parte din societate care nu îi crede că fac ce trebuie? Poate că sunt minunați și toate măsurile sunt geniale, proporționale și perfecte pentru ce resurse avem. Dar:

- Avem o țară traumatizată de opacitatea de zeci de ani a instituțiilor

- Avem o țară care a trecut prin minciuna lui „Avem de toate” sau pacienții „sunt tratați la fel de bine ca în Germania”

- Avem o țară în care aflăm cum li se pune pumnul în gură celor câțiva curajoși din sistemul sanitar care îndrăznesc să vorbească.

Voi ce vă așteptați să urmeze acum? Să vă creadă lumea direct, fără ca voi să schimbați nimic? Mai ales acum când sunt niște mii de oameni, organizații sau companii care vor să ajute și nu știu de ce exact nevoie și unde, voi vă permiteți să comunicați și mai puțin decât de obicei?

Băgați-vă mințile în cap pentru că urmează vremuri grele și dacă nu începeți să fiți transparenți acum, va bubui tot și veți pierde și umbra aia de încredere (vedeți cazul Spitalului județean Suceava).

Eu cred că avem nevoie de stat. Și avem nevoie de un stat pe care să știm că ne putem baza. Tocmai de aia, fiți naibii transparenți, nu stricați iremediabil contractul ăsta social; așa fragil cum este, încă mai există, că de-aia se mobilizează oamenii să doneze la spitale, nu să își pună ventilatoare acasă ca în marile democrații iliberale.

Am făcut acest apel deja de la începutul stări de urgență, acum devine chiar...urgent".