Elena Calistru o distruge pe Dăncilă: Nu am (sper!) nimic în afara sexului în comun cu dumneata! Viorica e tot ce nu aș vrea să mi se întâmple ca femeie!


Elena Calistru o distruge pe Dăncilă: Nu am (sper!) nimic în afara sexului în comun cu dumneata! Viorica e tot ce nu aș vrea să mi se întâmple ca femeie!

"În ciuda tuturor acestor obstacole din ultimele zile și a tuturor acestor domni cu pretenții de “bărbați de stat” care, din considerente electorale, mențin instabilitatea, noi ne vom continua activitatea. (...) Dacă toți acești oameni politici care conduc acest stat și care au putere în partidele lor se poziționează împotriva unui singur om, înseamnă că eu de partea mea trebuie să am românii, femeile din această țară, toți oamenii de bine ", a declarat Viorica Dăncilă miercuri seară.

CITIȚI ȘI: Festival de comedie proastă la Palatul Victoria. Viorica, submediocritate și obrăznicie

În acest context, Elena Calistru, lidera Funky Citizens și importantă exponentă a societății civile, a răbufnit împotriva Vioricăi Dăncilă pentru lipsa de rușine a acesteia de a sugera că mizeria de guvernare și situația în care se află România e din cauză că ea e femeie, iar bărbații i-au pus obstacole: 

"Dar oare acestei individe nu îi este deloc rușine? Cum să sugereze că mizeria asta de guvernare și de situație e din cauză că e ea femeie? Ce se așteaptă acum, să scot tigaia aia bună și să o apăr??

Pe ea, această ființă care nu a făcut decât să adâncească cele mai oribile clișee – femeia neconflictuală care nu iese din vorba marelui bărbat Liviu Dragnea?! Pe bune? Eu nu numai că nu mă identific cu ea, dar pentru mine reprezintă tot ce nu aș vrea să mi se întâmple ca femeie – să mă trezesc pusă într-un loc și să nenorocesc destine și sisteme, fiind la cheremul unui bărbat, fără să fiu pregătită și fără să înțeleg aproape nimic din ce e în jurul meu. Mandatul acestei (prime) femei premier pe mine mă rușinează, aș vrea doar ca în acel loc să ajungă oameni care merită acea poziție, fie că sunt femei sau bărbați.

Nu, doamna premier, nu e pentru că sunteți femeie, e pentru că sunteți incompetentă și pentru că nimic, dar absolut nimic nu scuză faptul că ați acceptat să stați într-un loc în care nu aveați ce căuta, nu ca să vă scuzați apoi că ați „fost izolată șase luni în Guvern”, nu ca să acceptați deciziile care au făcut niște alte mii de femei să degere pe la proteste și pe niște altele să își ia gaze lacrimogene în Piața Victoriei, în fața clădirii unde ați stat în continuare ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Nu, doamna premier, nu am (sper!) nimic în afara sexului în comun cu dumneata. Nu, doamna premier, nu pun mâna pe tigaie ca să vă apăr în fața „marilor bărbați de stat”, a scris Elena Calistru pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.