Eliminarea pensiilor speciale, printre prioritățile PMP solicitate viitorului Guvern. Eugen Tomac atrage atenția de ce NU se vor organiza alegeri anticipate


Eliminarea pensiilor speciale, printre prioritățile PMP solicitate viitorului Guvern. Eugen Tomac atrage atenția de ce NU se vor organiza alegeri anticipate

Președintele PMP Eugen Tomac i-a transmis președintelui Klaus Iohannis, în cadrul consultărilor de la Palatul Cotroceni, că PMP este dispus să susțină viitoarea guvernare sau să participe în viitorul Executiv: 1. OUG pentru revenirea la alegerile primarilor în două tururi de scrutin; 2. Eliminarea pensiilor speciale; 3. Adoptarea legii cu privire la reducerea numărului de parlamentari la 300; 4. Înființarea unui minister pentru relația cu Republica Moldova.

"Pentru noi este esenţial ca viitorul guvern să aibă printre priorităţile sale din primele zile de mandat ordonanţa de urgenţă privind revenirea la alegerea primarului în două tururi, lucru pe care l-am comunicat domnului preşedinte Iohannis, este esenţial să ne menţinem angajamentul pe care ni l-am asumat în faţa cetăţenilor de a elimina pensiile speciale pentru că ele sunt un furt. Pentru noi este foarte important ca viitoare majoritate parlamentară, care va investi un nou guvern, să îşi asume şi adoptarea legii care se află în parlament cu privire la reducerea numărului de parlamentari la 300", a spus Eugen Tomac. 

Totodată, Eugen Tomac a declarat că cea mai bună opțiune pentru PMP este un premier din formațiunea politică menționată anterior. 

"Nu doar PNL-ul a dat jos Guvernul, fără voturile PMP Dăncilă rămânea astăzi la Palatul Victoria. Vom discuta, am spus că pentru noi cea mai bună opţiune la ora actuală este să vină un premier din partea PMP, tocmai de aceea am făcut această propunere", a mai menționat președintele PMP.

Mai mult, Eugen Tomac a precizat că în România nu vor exista niciodată alegeri anticipate, parlamentarii nefiind dispuşi să-şi încheie mandatul înainte cu un an.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.