Epidemiologul Daniela Marcoci: "Fiecare persoană va fi contaminată în cadrul epidemiei COVID-19!"


Epidemiologul Daniela Marcoci: "Fiecare persoană va fi contaminată în cadrul epidemiei COVID-19!"

Epidemiologul Daniela Marcoci a fost numită, ieri seară, în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, printr-o decizie a ministrului Sănătății. Până joi, Daniela Marcoci a fost detașată, de pe 3 aprilie, în focarul COVID-19 de la Spitalul Județean de Urgență Suceava.

Într-un interviu publicat pe pagina de pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale, medicul Daniela Marcoci, în timp ce alte cadre medicale se plângeau de ordinea și disciplina impuse de managementul militar de la Spitalul Județean Suceava, lansa un mesaj de unitate spunând că și militarii și civilii formează o echipă care are menirea de a readuce unitatea medicală la misiunea pe care o are, cea de a trata și pacienții bolnavi de COVID-19, dar și cei non-COVID-19

Marcoci: "Suntem o echipă spun eu, chiar dacă suntem civili, chiar dacă suntem militari. Vrem practic să ieşim din situaţia creată aici şi să readucem spitalul la ceea ce trebuie el să fie, la misiunea pe care o are să trateze pacienţi indiferent dacă sunt COVID sau nonCOVID. Este un spital de urgenţă şi nu ne permitem să îl ţinem nefuncţional. Chiar dacă există şi reticienţă din partea personalului civil, pentru că noi civilii nu suntem obişnuiţi să reacţionăm la ordine aşa ca militarii, dar cred că ordinea era ceea ce se impunea în acest spital, la momentul acesta".


La întoarcerea de la Suceava, Marcoci a declarat, din postura de manager al Spitalului Juețean Neamț, că fiecare persoană va fi, la un moment dat, contaminată, acesta fiind mersul firesc al pandemiei de coronavirus.

Marcoci: "Le transmit colegilor mei din spital că trebuie să fim o echipă. Dacă nu vom fi o echipă, pierdem lupta cu COVID-ul.

Nemțenilor le transmit să înțeleagă că este greu dar foarte important să stai în autoizolare pentru că un alt lucru pe care l-am învățat de la Suceava este faptul că nu înțelegem că autoizolarea înseamnă să stai singur, fără să intri în contact cu alte persoane.

Știm foarte bine că suntem în contaminare comunitară și acesta este unul din cele mai simple mijloace prin care fiecare dintre noi ne îmbolnăvim.

De asemeni vreau să fim pozitivi și să înțeleagă toată lumea că cel puțin la un moment fiecare din noi vom fi contaminați, vom trece printr-o formă de boală sau vom fi asimptomatici, pentru că ăsta este mersul firesc al pandemiei de coronavirus, astfel încât să căpătăm imunitate și să reușim să trecem cu bine peste boală".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.