Eroul de la Constanța. Un singur cetățean revoltat a pus pe fugă zeci de pesediști, în frunte cu primarul roșu Decebal Făgădău


Eroul de la Constanța. Un singur cetățean revoltat a pus pe fugă zeci de pesediști, în frunte cu primarul roșu Decebal Făgădău

Scene incredibile într-un parc din Constanța, unde primarul pesedist al urbei, Decebal Făgădău, un apropiat al infractorului fugar Radu Mazăre, și mai mulți agenți electorali ai PSD au făcut stânga împrejur și s-au retras rușinos din fața unui cetățean supărat că atâția ani de zile s-a furat și nu s-a făcut mai nimic pentru cetățeni.

„Ce v-a împiedicat, domnule primar, până acum să faceți parcul ăsta cum trebuie? Ce v-a împiedicat? Ați fost viceprimar, ați fost primar! Cine v-a pus piedici, domnule primar? Cine nu v-a lăsat? De ce nu arată parcul ăsta cum trebuie?! Nu mai puneți penali! Nu mai furați! Asta trebuie să faceți! Și construiți! Nu mai puneți penali în funcții publice! Construiți autostrăzi, spitale, asta trebuie să faceți! Și lumea va avea bani! Ridicați țara și lumea va avea bani. Construiți! Să vă fie rușine! Sunteți un partid de hoți! Toți! Și ăia care-i susțineți sunteți complici, toți. Uitați-vă cum arată parcul! Ca-n anii 80, ca pe vremea lui Ceaușescu. Rușine!”, a strigat în urma lor Gavrilă-Vasile Codor, un marinar care locuiește în apropierea parcului.

Filmul fugii rușionoase a pesediștilor poate fi vizionat AICI.

Deputatul Stelian Ion, de loc și el tot din Constanța și un bun cunoscător al situației localel, scria recent, pe pagina sa de Facebook, despre primarul Făgădău: „Când te-ai aflat timp de 6 ani la dreapta lui Mazăre, ca viceprimar, când ești consilier local încă din anul 2008, e greu să fii crezut când afirmi că nu ai sesizat jaful cu terenuri din Constanța și Mamaia. Nu te poți ascunde în spatele unor semnături și ale unor planuri când este evident pentru toată lumea de bună-credință că la Constanța și în Mamaia s-a construit cu sfidarea regulilor elementare de urbanism și arhitectură și cu încălcarea dispozițiilor legale privind protecția mediului și zona costieră.
Acestui episod din "România Te Iubesc" putea la fel de bine să-i zică Litoral Horror. Pentru că este vorba despre o bătaie de joc lungă de 20 de ani la adresa constănțenilor și a românilor care vor să se bucure de litoral și despre cum s-au căpătuit Mazăre et Co”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.