Eugen Iancu îl invită la discuții pe Raed Arafat în numele părinților victimelor de la Colectiv


Eugen Iancu îl invită la discuții pe Raed Arafat în numele părinților victimelor de la Colectiv

Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv, a transmis vineri la Digi24 că îl invită pe șeful DSU, Raed Arafat, la discuții pe 30 octombrie privind problemele din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență. Invitația a fost transmisă în numele părinților victimelor de Colectiv. Eugen Iancu este tatăl uneia dintre cele 65 de victime ale incendiului din Colectiv. 

CITIȚI ȘI: În loc să-și dea demisia, Raed Arafat sfidează românii prin două reacții incalificabile

Amintim că Raed Arafat sfidează întreaga Românie spunând că va face precizări abia după alegerile prezidențiale în legătură cu filmarea ascunsă de ISU în cazul tragediei de la Colectiv. 

CONSULTAȚI ȘI: Colectiv, imagini horror ascunse timp de patru ani. Unul dintre șefii ISU cedează nervos și înjură morții: „Lasă-i în p**a mea!”

Jurnalistă: Ieri, imediat după ce au apărut aceste imagini, a fost o conferință de presă cu șefii ISU și IGSU. Aceștia au spus că nu li s-a cerut în mod punctual aceste imagini pe care le-a filmat un subofițer ISU în noaptea de 30 octombrie 2015, iar mai apoi Parchetul General a venit și a contrazis aceste declarații spunând că a trimis două solicitări către ISU pentru ca instituția să transmită imagini care să ajute în această anchetă. Cum vedeți aceste declarații din partea reprezentanților ISU? 

Eugen Iancu: Este ceea ce spun de patru ani. Se minte. Arafat și oamenii din subordinea lui mint. Mint zi de zi. Am observat la toate cazurile. Ei nu știau că acel club a fost vizitat de pompieri, ei nu știau că se prăbușesc elicoptere sau că n-au dotări, ei nu știu niciodată nimic. Mai mult de atât, acum am văzut că ne va prezenta o situație după alegerile prezidențiale. Nu. Eu îl invit pe domnul Arafat și vorbesc acum nu doar în numele meu, ci în numele părinților din Colectiv ca pe data de 30 octombrie să ne întâlnim și să discutăm aceste lucruri. Unde? Nu știu. Putem fixa un loc. Îl invit oficial în numele meu și al părinților să ne întâlnim într-un loc unde să discutăm toate aceste probleme. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.