EXCLUSIV. 10 august 2019, Piața Revoluției - Piața Victoriei. Cine sunt organizatorii protestului de anul acesta și care sunt principalele revendicări


EXCLUSIV. 10 august 2019, Piața Revoluției - Piața Victoriei. Cine sunt organizatorii protestului de anul acesta și care sunt principalele revendicări

După notificarea depusă în urmă cu aproximativ două săptămâni la Jandarmerie, al cărei șef controversat, col. Ionuț Sindile, urmărit penal și el în dosarul 10 august 2018, se va întâlni, la începutul lunii viitoare, cu organizatorii protestului din 10 august 2019, aceștia ne-au precizat în exlusivitate că au notificat și Primăria Capitalei cu privire la acest eveniment de amploare care se va derula fix pe locul în care mii de români pașnici au fost agresați anul trecut de reprezentanții statului.

În documentele depuse la Primărie, resposabilii cu protestul de anul acesta (care va debuta, la ora 17.00, în Piața Revoluției și va continua cu un marș pe traseul MAI - Calea Victoriei – Piața Victoriei, Guvern) - Sandi Matei, Cristi Dide, Tudor Cârstoiu și Dan Alexandru Neacșu Baban -  au specificat că principalele motive ale acțiunii din 10 august 2019 sunt: nemulțumirea românilor față de intervenția brutală a jandarmilor împotriva cetățenilor care protestau pașnic (și inclusiv agresarea unor jurnaliști), folosirea în exces și nejustificată a gazelor lacrimogene etc, trenarea dosarului evenimentelor din 10 august, ca și pasarea acestuia între Parchete, precum și desecretizarea tuturor documentelor care au legătură cu evenimentele in 10 august și care ar putea face lumină în acest dosar în care peste 800 de persoane au depus plângeri în calitate de părți vătămate.

Organizatorii spun că, în timpul marșului spre Piața Victoriei, vor încerca și o oprire în fața sediului DIICOT, unde se află în prezent dosarul 10 august.

Detalii găsiți și AICI

CITEȘTE ȘI: Coșmarul 10 august continuă. În doar câteva luni de la gazare, mai mulți protestatari s-au îmbolnăvit de cancer sau de alte afecțiuni grave. Cu ce ați gazat populația, criminalilor?

Decizie șoc! Parchetul General se spală pe mâini de Dosarul 10 august, aruncându-l în brațele DIICOT. Potop de acuzații virulente la adresa procurorilor: „Nenorociților! Abia ați așteptat să scăpați de Lazăr ca să puneți capăt dosarului”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.