EXCLUSIV Alo, PSD?! Cine este Ovidiu Paica, plătit degeaba de Ministerul Culturii, căci nu a fost niciodată la muncă?


EXCLUSIV Alo, PSD?! Cine este Ovidiu Paica, plătit degeaba de Ministerul Culturii, căci nu a fost niciodată la muncă?

Angajările pe bandă rulantă în Ministerul Culturii și Identității Naționale sunt, se pare, o normalitate. Mai nou, angajații unei Direcții au rămas stupefiați când au aflat că au avut un coleg, pentru o lună, începând cu 09.07.2019, pe domnul Ovidiu Paica, transferat de la Ministerul Finanțelor, pentru o perioada de 30 zile.

Cert este că, acum, după ce au trecut cele 30 de zile, colegii au constatat că au avut acest coleg, numitul Paica, deși el nu a fost văzut niciodată, nu a fost prezent la Minister și totul este un mister.

Cine să fie oare acest Ovidiu Paica?

Să-l fi adus domnul Cringeneanu Gabriel, directorul Direcției de achiziții din Ministerul Culturii, la propunerea lui Adrian Vasile, secretarul general adjunct al ministrului și cu avizul dat de domnul Breaz, ministrul în funcție? Sigur doar cei trei știu cine este acest Ovidiu Paica și de ce a primit 9663 lei de la Ministerul Culturii fără a se prezenta vreodată la serviciu, fără a fi văzut de cineva și fără a fi cunoscut de către chiar colegii lui, conform Ordinului ministrului Culturii nr. 602 din 11.07.2019.

Culmea, domnul ministru Breaz l-a angajat pe domnul Paica și a uitat să dea ordinul de numire în funcție. Așa se "procedează mai nou", nu se dă ordinul de numire și se prezintă omul la muncă a doua zi. Ordinul de numire în funcție se dă când o fi, când  își amintesc sau mai bine zis când vor ei. 

Poate știe doamna Ioana Naidin, șefa resurselor umane din acel Minister, cu acordul și complicitatea căreia angajările fictive sunt la ordinea zilei.

Departamentul Centenar (Identității Naționale) nu mai există, nu mai are activitate, dar are angajați!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.