EXCLUSIV Augustin Zegrean: "Gheorghe Stan nu a citit niciodată Constituția! Simina Tănăsescu știe carte și pentru ei!"


EXCLUSIV Augustin Zegrean: "Gheorghe Stan nu a citit niciodată Constituția! Simina Tănăsescu știe carte și pentru ei!"

Începutul săptămânii a fost marcat de numirile a trei noi judecători la CCR în locul celor cărora le expira mandatul. Astfel, președintele Klaus Iohannis a numit-o pe specialista în drept constituțional Simina Tănăsescu. Totodată, propunerile PSD, șeful SS Gheorghe Stan și Cristian Delioga, ex-procuror și actual judecător, au fost numite ca magistrați la CCR în uma votului din Camera Deputaților, respectiv Senat.

Astfel, redacția Podul.ro a luat legătura cu fostul președinte al CCR Augustin Zegrean pentru a comenta noile numiri de magistrați. Concret, Zegrean a atras atenția în primă instanță asupra faptului că în CCR vor fi patru magistrați care au activat într-o mare parte din carieră ca procurori, Curtea Constituțională a României riscând să devină un fel de procuratură.

Totodată, Augustin Zegrean a pus la îndoială capacitatea celor patru magistrați ex-procurori printre care Gheorghe Stan și Cristian Deliorga de a soluționa cauze ce țin de sfera constituțională. Cu toate acestea, fostul președinte al CCR a subliniat că numirea Siminei Tănăsescu poate suplini eventuala lipsă de cunoaștere a celorlalți proaspăt numiți.

"Nu-i cunosc pe cei doi domni. Știu doar că sunt procurori amândoi. Mi se pare că vor fi pea mulți procurori la Curtea Constituțională a României. CCR va fi o nouă procuratură. Deja la CCR sunt cel puțin doi judecători care au fost procurori mulți ani. Acum că vor fi patru sunt cam mulți pentru că acolo nu se judecă numai cauze penale, ci tot felul de procese, fiind nevoie de specialiști în drept constituțional. Dar sigur că doamna Simina Tănăsescu știe și pentru ei destulă carte ca să acopere faptul că ei nu ar ști ceva", a declarat magistratul.

În contextul presupusei lipse de pregătire a celor doi numiți de PSD pentru funcția de judecător la CCR, Augustin Zegrean a vorbit succint și privitor la faptul că Gheorghe Stan nu a știut câte articole are Constituția României precizând faptul că șeful SS nu a citit niciodată Constituția. Astfel, fostul președinte al CCR a reiterat pregătirea de care dispune Simina Tănăsescu pentru postul de judecător la CCR pentru că este recunoscută ca și constituționalist, fiind pe cale de consecință un câștig pentru Curtea Constituțională a României.

"De unde să știe? Nu a citit niciodată Constituția. Este păcat pentru CCR. Dar cum am zis, doamna Simina este cunoscătoare a dreptului constituțional, este cunoscută în lumea dreptului constituțional ca și constituționalist. Este mai cunoscută decât mulți judecători care au trecut pe acolo, deci ea reprezintă un câștig pentru instituție", a conchis Augustin Zegrean pentru Podul.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.