EXCLUSIV Deși e cu un picior în pușcărie, Vanghelie se pregătește să candideze la Primăria S5! CARACATIȚA lui ”Care este”

Deși e mai aproape de Beciul Domnesc decât de o revenire în politica mare, fiind trimis în judecată de DNA sub acuzația încasării unor șpăgi astronomice, dubiosul Marian Vanghelie se pregătește pentru o nouă candidatură la Primăria Sectorului 5.

Podul.ro vă prezintă, în exclusivitate, atât planul lui ”Care este”, cât și oastea de strânsură pe care acesta o conduce în perspectiva alegerilor locale.


Potrivit surselor noastre, Vanghelie intenționează să-și anunțe candidatura, din partea grupării PSDI, pe 1 martie, după o serie de momente importante pentru el. Cel mai problematic dintre acestea va avea loc în 25 ianuarie, la Tribunalul București, când are un nou termen de judecată, Vanghelie sperând la o nouă amânare, care să-i dea timp pentru a-și pune în aplicare planul electoral. Apoi, în 29 februarie, va fi organizat Congresul PSD, iar ”Care este” dă din coate cu scopul unei întoarceri în partidul său de suflet, în condițiile în care actualul primar social-democarat al Sectorului 5, Daniel Florea, nu se mai află în grațiile conducerii. Dacă nu va reuși o reîntoarcere (alimentată, printre alții, și de Codrin Ștefănescu), Vanghelie intenționează să își anunțe candidatura din partea partidulețului pe care-l controlează, PSDI.

CITEȘTE și EXCLUSIV Dubiosul Ilie Mario Rafael, combinatorul politic al lui Ilan Laufer! Se visează consilier local la Sectorul 5. Paralelul Pleșoianu, așteptat în PSL

De asemena, data de 29 februarie e foarte importantă pentru Vanghelie, fiind ziua lui de naștere, deși în buletin este trecută data de 28 februarie. De fiecare data, Vanghelie s-a serbat în cadrul unor paranghelii fabuloase, ceea ce va face și acum, cu atât mai mult cu cât ar fi un bun prilej pentru a vedea exact pe cine se bazează în realizarea planurilor sale politice.

Potrivit surselor Podul.ro, Vanghelie își pregătește o trupă de șoc (și de strânsură) pentru alegerile locale, având deja mai multe variante de candidați la primăriile de sector din partea PSDI:

Sectorul 1: Bogdan Pavel – fost viceprimar PSD la Sector 5 și fost jurnalist la Libertatea, Vicențiu Antonescu – fost director general RATB și actual director al ADP Sector 5;

Sectorul 2: Robert Ionescu – fost viceprimar general din partea PNG,  Radu Popa – fost deputat PPDD;

Sectorul 3: Dumitru Pelican fost jurnalist și prolific traseist politic, sau Florin Vasile, director DGAS Voluntari și fost candidat PDS în 2016;

Sectorul 4: Ștefănel Marin – actualmente membru PMP, dar intenționează să demisioneze, Virgil Nicorescu – director AES Sector 5 și fost candidat PSD în 2016, sau Sorin Petrovici – nepotul liderului PNȚCD Camenco Petrovici, prolific traseist politic pe ruta PNȚCD-PNL-PMP-PSD. De notat că, în prezent, Sorin Petrovici este membru în CA Economat Sector 5, fiind considerat unul dintre numeroasele ”sifoane” ale lui Vanghelie.

Sector 6: Leo Petre – președintele-marionetă al PSDI și director Economat Sector 5, sau Cornel Comșa – ex-deputat PPDD și fost șef de campaniei al dubiosului Sorin Oprescu.

De remarcat că în oștirea lui Vanghelie activează numeroși granguri postați în fruntea unor instituții publice (fiind plătiți, firește, din bani publici).

Foarte probabil, la Primăria Sector 5 va candida din nou și finul lui Vanghelie, Cătălin Stochiță, care, la fel ca în trecut, va trage foc de voie în primarul Daniel Florea, muniția fiindu-i făcută cadou chiar de nașul său, care, de regulă, îi furnizează documente cu matrapazlâcurile lui Florea. Sursele noastre susțin că Stochiță a purtat unele discuții și cu Pro România, grupare condusă de Victor Ponta, dușmanul de moarte al lui Vanghelie, pentru o eventuală candidatură la Sectorul 5, dar Ponta are alte variante, așa că finului îi rămâne alternativa candidaturii independente.