EXCLUSIV Dubiosul Ilie Mario Rafael, combinatorul politic al lui Ilan Laufer! Se visează consilier local la Sectorul 5. Paralelul Pleșoianu, așteptat în PSL

Încă om de casă al lui Codrin Ștefănescu, dubiosul Ilie Mario Rafael – cel care asigura, potrivit presei centrale, protejarea infractorului Liviu Dragnea cu echipe de bodyguarzi agresivi, la ieșirile acestuia din Înalta Curte sau DNA – a ajuns combinatorul politic al fostului ministru PSD-ist Ilan Laufer, lider al recentei grupări Platforma Social Liberală (PSL).

Potrivit surselor Podul.ro, Rafael i-a fost servit lui Laufer chiar de vechiul său ”patron”, Codrin Ștefănescu, acesta direcționând spre PSL toată pleava PSD-istă – personaje pe care Ciolacu și noii lideri nu îi mai vor pe listele partidului. Printre aceștia se va afla și dispărutul Liviu Pleșoianu, individ paralel, antenist și total nefrecventabil, fiind un mare iubitor de ”Răsărit viu” (aka Moscova).

Ilie Mario Rafael a fost mandatat să discute cu grupările politice neparlamentare, în special cu PER, ADER, UNPR și PRU, în scopul de a susține viitorul candidat al PSL, deși acesta încă nici măcar nu a fost decis. Laufer și colaboratorul său – Alexandru Coita – visează cu ochii larg deschiși că filiala PSL Sector 5 ar avea șanse să obțină un scor de 5% la alegerile locale, ceea ce ar presupune și câștigarea a două mandate de consilieri locali, căpătarea unei astfel de poziții reprezentând adevărata miză a lui Rafael.

Pentru neofiți, precizăm că Ilie Mario Rafael este un personaj inventat de fostul primar PSD-ist al Sectorului 5, Marian Vanghelie.

După căderea edilului ”Care este”, Ilie Mario Rafael a devenit omul bun la toate al penalului Cristian Rizea, fugar condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor. De altfel, sub numitul Rizea, Rafael a fost președinte executiv al PSD Sector 5.

După abrupta ieșire a lui Rizea din jocuri, pe motiv de DNA, Ilie Mario Rafael a parvenit șef de cabinet al lui Codrin Ștefănescu, petrecând patru ani la Kiseleff, în mijlocul camarilei lui Liviu Dragnea, pe care-l considera un fel de idol. În urma solicitării lui Ștefănescu, deși nu-l recomanda absolut nimic pentru un job la Palatul Victoria, Ilie Mario Rafael a fost parașutat în funcția de consilier al premierului Viorica Dăncilă, de unde a fost aruncat ca o măsea cariată, imediat după intrarea teleormăneanului în pușcărie.

Potrivit surselor noastre, rolul lui Rafael era acela de a spune la partid ce întâlniri avea Dăncilă și ce discuții se purtau în unele zone ale Palatului Victoria.

Anul trecut, presa centrală a dezvăluit că Ilie Mario Rafael a fost coordonatorul din umbră al bodyguarzilor care l-au escortat pe Liviu Dragnea la o ieșire cu năbădăi de la un termen la Înalta Curte – amintim că bodyguarzii au bruscat jurnaliști și protestatari pașnici.

Ilie Mario Rafael (văr al fostului deputat al romilor Nicolae Păun, alias Niky Scorpion & Tarzan, vechi client al DNA) este notoriu în Sectorul 5 și pentru miile de oameni pe care le aducea (în special romi și pensionari anteniști) la mitingurile PSD, fiind influent în cartierele Ferentari și Rahova.