EXCLUSIV "E un chin!": Un medic din Italia creionează tabloul apocaliptic cauzat de COVID-19: "Cazurile ușoare se tratează acasă! Starea generală e de depresie colectivă! Urmează luni grele!"

Un medic geriatru din Italia de origine română, a cărui identitate nu o vom dezvălui, creionează în exclusivitate pentru Podul.ro tabloul crizei declanșate de epidemia de coronavirus.

Medicul locuiește în orașul Ferrara și relatează că totul este blocat, este pustiu, lumea stă panicată în casă, deși înainte era o localitate plină de viață.  

"Orașul este unul medieval, curat, civilizat, plin de turiști și cafenele, muzee, magazine. Acum, totul este închis, pustiu", a zis medicul.

În acest sens, redăm și o galerie foto: 

"Este o stare generală îngrozitoare, teribilă, deprimantă, apocaliptică. Absolut toate străzile sunt goale, circulă doar Armata, Carabinierii, Crucea Roșie, ambulanțe. Starea generală e de depresie colectivă. E un chin. Bolnavii cresc de la o zi la alta, iar vârsta medie a celor decedați scade", a subliniat doctorul. 

Poate cel mai îngrijorător detaliu este faptul că sistemul medical nu mai are capacitatea de a se ocupa de toate cazurile de COVID-19.

"Cazurile de COVID-19 ușoare se tratează acasă, iar familiile sunt izolate", a mai relatat medicul.

Redăm relatarea integrală a medicului:

"Locuiesc în al doilea oraș ca mărime și forță economică din regiunea Emilia-Romagna, care, alături de Veneto, Lombardia și Piemont asumă peste jumătate din PIB-ul Italiei.

Ca să descriu pe scurt: catastrofă, tragedie națională. Sunt cadru medical și mă aflu în prima linie.

Până pe 20 februarie, Italia nu inregistrase niciun caz. Brusc a început dezastrul. Câte o mie de cazuri pe zi.

Încerc să fiu foarte pe scurt deoarece trebuie să-mi potolesc sentimentele.

Ferrara e un oraș aglomerat, al doilea din regiune, după Bologna. Aici încă nu sunt morți. Încă.

Dar absolut totul este blocat. Orașul este unul medieval, curat, civilizat, plin de turiști și cafenele, muzee, magazine. Acum, totul este închis, pustiu. Oamenii nu mai merg la slujbă, încearcă să lucreze de acasă. Bătrânii sunt cei expuși.
Premierul Conte a semnat decretul de instituire a carantinei generale pe 9 martie, după ce anterior, pe 8, strict Lombardia, Veneto și vestul Emiliei Romagna erau blocate. Practic, Italia devine un imens sanatoriu. Este prima dată în istorie când se întâmplă așa ceva. Această carantină este asociată și cu penuria. Magazinele sunt goale, farmaciile la fel. Spitalele sunt pline și nu mai primesc decât urgențe. Cazurile de Covid19 ușoare se tratează acasă, iar familiile sunt izolate.

Este o stare generală îngrozitoare, teribilă, deprimantă, apocaliptică. Absolut toate străzile sunt goale, circulă doar Armata, Carabinierii, Crucea Roșie, ambulanțe.

Milano este extrem de afectat, fiind capitala economică a Italiei. Același tablou de Infern este și acolo. Veneția, altădată pe acest timp, invadată de turiști și Carnaval, acum e pustie.
Totul arată apocaliptic, sumbru. Bătrânii povestesc faptul că nu au mai trăit asemenea momente tragice și emoționante din 1945 încoace.

Starea generală e de depresie colectivă. E un chin. Bolnavii cresc de la o zi la alta, iar vârsta medie a celor decedați scade.

Italia, stat fondator al UE, devine, așadar, rana sângerândă din inima Europei.

Urmează luni grele de reculegere și revenire, dar redresarea economică pare de durată."