EXCLUSIV Eckstein o DEMOLEAZĂ pe Carmen Dan: anchetarea protestatarilor anti-Dragnea este o MIZERIE SECURISTOIDĂ


EXCLUSIV Eckstein o DEMOLEAZĂ pe Carmen Dan: anchetarea protestatarilor anti-Dragnea este o MIZERIE SECURISTOIDĂ

Juristul Péter Eckstein-Kovács – fost lider UDMR, fost parlamentar pentru mai multe mandate și ex-președinte al Comisiei juridice a Senatului – explică, în exclusivitate pentru Podul.ro, de ce ministrul Internelor, Carmen Dan, comite un ”abuz mizerabil și securistoid” prin anununțul privind intenția anchetării protestatarilor anti-PSDragnea din Iași, Galați și Transilvania.

”E cât se poate de limpede: avem de-a face cu o intimidare grosolană, cu presiuni securistoide (…) Este foarte grav ceea ce se întâmplă, având în vedere că protestatarii anti-PSD nu au comis nici o infracțiune la Iași, Galați sau în orice altă zonă unde social-democrații și-au închis susținătorii în țarcuri”, precizează juristul.

Vă amintim că Péter Eckstein-Kovács a demisionat din UDMR, în vara lui 2018, în semn de protest față de cârdășia Uniunii cu PSD și ALDE în ceea ce privește mutilarea Legilor Justiției și permanentele atacuri la adresa statului de drept.

Podul.ro vă prezintă declarațiile lui Péter Eckstein-Kovács.

”Ministrul Carmen Dan comite un abuz mizerabil, în plină campanie electorală pentru Parlamentul European, anunțând că Poliția și Jandarmeria analizează înregistrări de la mitingurile de la Iași și Galați pentru a-i ancheta pe protestatari anti-PSDragnea. E cât se poate de limpede: avem de-a face cu o intimidare grosolană, cu presiuni securistoide.

Tot acest circ miroase de la o poștă a comandă de la partid. Este foarte grav ceea ce se întâmplă, având în vedere că protestatarii anti-PSD nu au comis nici o infracțiune la Iași, Galați sau în orice altă zonă unde social-democrații și-au închis susținătorii în țarcuri.

Cu toate acestea, Liviu Dragnea și ceilalți lideri ai PSD îi insultă în mod intolerabil pe acești români, catalogându-i derbedei, naziști, bătăuși, drogați… Acum, PSD face și această mizerie, cu ministrul de Interne care îi amenință pe români cu anchetarea fiindcă au avut curajul să-l huiduiască pe Liviu Dragnea.

Și-apoi, anunțul lui Carmen Dan ridică o serie de semne de întrebare legitime și din punct de vedere juridic. Poliția și Jandarmeria și-au dezvoltat apucătura de a filma protestele și de a emite procese verbale de contravenție în baza unor imagine care nu sunt deloc clare, în foarte multe dintre cazuri. Când folosești așa ceva din punct de vedere politic, fiind vorba în mod evident de un abuz, această practică devine cât se poate de nelegală. În mare parte, instanțele din Cluj nu acceaptă doar astfel de probe din partea Poliției și Jandarmeriei, pe motiv că nu le consideră suficiente, dar, din nefericire, această uzanță nu este practicată de toate instanțele din țară”, a declarat în exclusivitate pentru Podul.ro.    

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.