EXCLUSIV Incompetență CRIMINALĂ la Spitalul Suceava: medicii au externat o bătrână cu COVID-19 care a MURIT acasă, în mijlocul familiei! Era patroana unui magazin general cu mulți clienți


EXCLUSIV Incompetență CRIMINALĂ la Spitalul Suceava: medicii au externat o bătrână cu COVID-19 care a MURIT acasă, în mijlocul familiei! Era patroana unui magazin general cu mulți clienți

Amploarea dezastrului de la Spitalul Județean Suceava se conturează de la o oră la alta, și asta nu din pricina informărilor sau a comunicatelor emise de autorități, ci datorită sucevenilor care, șocați și panicați de ceea ce se întâmplă în orașul lor, al cărui spital s-a transformat în focar al pandemiei COVID-19, transmit presei informații pe care altfel nu le-am afla.

Astfel, sursele Podul.ro ne-au dezvăluit halucinantul caz al doamnei Veronica Grigoraș, o bătrână din Suceava care a decedat zilele trecute (22 martie), acasă, după câteva zile de internare în spitalul amintit, și care este înmormântată astăzi.

Potrivit surselor citate, bătrâna – patroana unui magazin general cu mulți clienți – suferise un accident vascular în urmă cu 5 ani, de pe urma căruia rămăsese cu o serie de afecțiuni, și avea și unele probleme cardiace. În urmă cu o săptămână, Veronica Grigoraș s-a simțit rău și a fost internată la Spitalul Județean Suceava, dar nu pe secția de boli infecțioase, întrucât bătrâna nu prezenta simptomatologia COVID-19, ci acuza mai vechile sale afecțiuni, fiind o pacientă cu ”istoric” cunoscut. După ce i-au făcut o serie de analize, medicii au externat-o, iar bătrâna s-a simțit din ce în ce mai rău și a murit acasă, la scurt timp. Întrucât avea suspiciuni legitime, familia a solicitat să i se facă moartei testul coronavirus, iar rezultatul acestuia, potrivit surselor citate, s-a confirmat a fi pozitiv.

Urmare a acestei situații, întreaga familie este în izolare și trebuie testată. Sucevenii care obișnuiau să își facă cumpărăturile în magazinul decedatei sunt și ei speriați, din motive lesne de priceput. În tot acest timp, degringolada autorităților privind situația de la Spitalul Județean Suceava (și multiplele consecințe ale acesteia) este în plină desfășurare.

Potrivit unui comunicat al Federației Sanitas, nu mai puțin de 92 de cadre medicale de la Spitalul Județean Suceava au fost confirmate cu infecția cu noul coronavirus până la această oră.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.