EXCLUSIV INTERVIU Ioan Rus îl DESFIINȚEAZĂ pe Dragnea: Duce PSD spre DEZASTRUL total. Partidul va fi EXCLUS din PES


EXCLUSIV INTERVIU Ioan Rus îl DESFIINȚEAZĂ pe Dragnea: Duce PSD spre DEZASTRUL total. Partidul va fi EXCLUS din PES

Liderul de odinioară al așa-zisului Grup de la Cluj – l-am numit pe fostul ministru PSD-ist Ioan Rus, actualmente membru Pro România – lansează un atac devastator, în exclusivitate pentru Podul.ro, la adresa lui Liviu Dragnea și PSD.

Concret, Rus susține că PSD va fi exclus definitiv din PES, într-un viitor apropiat, că guvernarea Dăncilă este ”extrem de proastă”, că situația electorală reală a partidului celor trei trandafiri este ”mult, mult mai neagră decât cea reliefată de sondaje”, și explică de ce, cu Liviu Dragnea la butoane, cel mai mare partid social-democrat din Europa se îndreaptă, cu viteza luminii, spre o prăpastie ce nu poate fi evitată. ”Spre dezastrul total”, punctează fostul ministru, care anunță noi plecări din PSD. De asemenea, Rus avertizează că Liviu Dragnea și fidelii lui ”pompează cu nemiluita sume uriașe de bani în propaganda mediatică. Se minte cum se respiră, deși toată lumea a înțeles cum stau lucrurile. Am remarcat campanii de manipulare de cea mai joasă speță”.

Podul.ro vă prezintă declarațiile lui Ioan Rus.

”Am tot avertizat, de mai bine de doi ani, că atacurile PSD la adresa statului de drept se vor solda, finalmente, cu excluderea partidului din PES. Acum, PSD este total izolat, nu-l mai bagă nimeni în seamă în Europa civilizată, și, sunt ferm convins, excluderea finală nu va întârzia să apară, întrucât nu sunt semne că liderii PSD ar da înapoi în ceea ce privește asaltul la adresa Justiției. În Europa civilizată, nu contează atât de mult dacă ești un partid mare. În schimb, contează dacă respecți un set de valori, de principii, ori PSD a demonstrat și demonstrează tuturor că nu este apt să le respecte, ba chiar își bate joc de ele, de liderii de la Buruxelles și de cetățenii acestei țări. Pe lângă mărime, mai contează două condiții: suficiența și necesitatea, iar PSD nu are nici una, nici alta.

De aproximativ doi ani și jumătate, PSD a început să gândească total diferit, în sensul negativ, firește, de familia europeană din care face parte. De ce gândește diferit, de ce cauzează crize succesive? Păi, întrebați-l pe Liviu Dragnea și pe ceilalți lideri din conducerea PSD. El și ei sunt artizanii acestei situații rușionase. În fond, acesta a fost motivul pentru care am demisionat din partid: a început să vorbească alte limbi decât românii, Uniunea Europeană, Comisia de la Veneția ș.a.m.d.. Este o rușine uriașă pentru PSD să fie pe fărașul PES într-un moment în care România deține președinția Consiliului Europei. De altfel, ar fi fost o mare, mare rușine, în orice alt moment.

Datorită extrem de proastei guvernări și datorită atacurilor permanente la adresa Justiției, PSD se duce în cap în intențiile de vot ale electoratului. E fără precedent halul în care Dragnea și apropiații lui au adus partidul. În cei peste 25 de ani în care am fost în PSD, eu nu îmi amintesc vreun moment în care acest partid să trezească atâta ostilitate, ură și dispreț. Dacă mergi pe stradă, auzi oamenii cum înjură și critică PSD. Ce nebun poate crede că oamenii care te înjură și nu te mai suportă să vor duce să te voteze? Haideți să fim serioși. PSD se îndreptă spre prăpastie, spre distrugere.

Așa se explică, de altfel, disperarea de la vârful PSD. Conducerea PSD pompează cu nemiluita sume uriașe de bani în propaganda mediatică. Se minte cum se respiră, deși toată lumea a înțeles cum stau lucrurile. Am remarcat campanii de manipulare de cea mai joasă speță.

S-a mințit că noi, la Pro România, ne-am fi certat cu privire la cine să candideze pentru Parlamentul European. Este total fals. Nu au existat discuții în contradictoriu, fiindcă nu a fost nevoie de așa ceva, au existat doar analize și argumente, fiindcă este cât se poate de normal să ne maximizăm șansele. Pro România este o alternativă serioasă la PSD. Analizele noastre arată că mulți dintre cei care ne vor vota au făcut parte, în trecut, din electoratul PSD. Aceleași analize arată că spre noi au venit și nehotărâți sau votanți ai altor partide. După alegerile europarlamentare, cred că vom asista la un nou val de plecări din PSD, fiindcă partidul nu mai poate fi reformat, iar Liviu Dragnea îl conduce spre prăpastie. Sunt convins că PSD-iștii nu conștientizează că gravitatea situației în care se află este mult, mult mai negră decât cea reliefată în sondaje”, a declarat Ioan Rus, în exclusivitate pentru Podul.ro.   

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.