EXCLUSIV ”MINUNE” de Paște la Ministerul Culturii: oamenii lui Dragnea au numit un director în SECRET. E din Teleorman, firește


EXCLUSIV ”MINUNE” de Paște la Ministerul Culturii: oamenii lui Dragnea au numit un director în SECRET. E din Teleorman, firește

Podul.ro a avertizat în repetate rândurila Ministerul Culturii se fac angăjari fictive pe bandă rulantă, sub atenta îndrumare a lui Adrian Vasile, secretarul general al instituției și protejatul lui Liviu Dragnea, ba chiar rudă cu patronul incontestabil al PSD.

Mai nou, Gabriel Cringeneanu (venit direct din Teleorman la Ministerul Culturii) a fost numit director prin intermediul unui… document secret.

Altminteri, este un mister cum a fost facută numirea, în condițiile în care funcția pe care o ocupă în prezent era ocupată prin concurs. Potrivit surselor Podul.ro, ordinul acestei ”ungeri” a venit chiar de la Liviu Dragnea.

La o simplă accesare a paginii de Facebook a Ministerului Culturii o să observați o serie de poze cu niște ”copii ai culturii”, persoane care nu au nici cea mai mica legătură cu acest domeniu esențial, dar care apar mereu în prim-planul instituției.

Cine sunt celelalte persoane aduse în minister pe ”anumite” funcții, la ordinele conducerii PSD? Opriș Ovidia, Decu Iuliana Jeni și Mihăiță Ungureanu, care se laudă pe coridoarele instituției că sunt asistenții personali ai lui Adrian Vasile și Gabriel Cringeneanu.  

Sursele Podul.ro susțin că Cringeneanu a semnat deja un act adițional pentru un contract încheiat de Ministerul Culturii și l-a asumat în nume propriu, în condițiile în care actele adiționale sunt vizate de juridic și aprobate de conducătorul instituției, nu de un simplu director.

În plus, Adrian Vasile – care nu are autorizație de acces la informații clasificate – a condus Compartimentul Informații Clasificate din minister, contrar legislatiei, art. 41 din Legea 182/2002.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.