EXCLUSIV Oreste semnalează pericolul reprezentat de Nicolicea: "Am scăpat de dracu' și am dat de taică-su! Klaus Iohannis trebuie să respingă această propunere"


EXCLUSIV Oreste semnalează pericolul reprezentat de Nicolicea: "Am scăpat de dracu' și am dat de taică-su! Klaus Iohannis trebuie să respingă această propunere"

PSD a decis miercuri că actualul ministru al Justiției, Tudorel Toader, își încheie mandatul, iar noua propunere pentru ocuparea funcției este deputatul PSD Eugen Nicolicea.

În acest context, redacția Podul.ro a luat legătura cu jurnalistul Oreste Teodorescu. Concret, întrebat cum vede propunerea lui Eugen Nicolicea în fruntea Ministerului Justiției, analistul politic a atras atenția asupra situației grave în care a ajuns România, ca un astfel de "semidoct bolșevic și grețos prin toate aparițiile sale, de o incultură și rea-credință absolut monumentală, slugarnic față de satrapii PSD", să poată ajunge în Executiv.

"Îmi răsună teribil de obsesiv în minte zicala românească "am scăpat de dracu' și am dat de tacsu'". Păi dacă România anului 2019 îl înlocuiește pe Toader, pe care toți l-am considerat un tip extrem de dubios, de unsuros și de periculos, iar acum îl pune ministru de Justiție pe acest semidoct bolșevic și grețos prin toate aparițiile sale, de o incultură și rea-credință absolut monumentală, slugarnic față de satrapii PSD, înseamnă că țara noastră este un stat eșuat. Dacă eu ca cetățean al României voi apuca ziua în care ministrul Justiției va fi Eugen Nicolicea, mă consider abandonat definitiv de toate instituțiile statului și atunci probabil relația mea cu această țară va fi doar una sentimentală de undeva de departe. Nu cred că România poate accepta în ansamblul ei cinstit și corect ca un asemenea specimen absolut josnic să ocupe o asemenea funcție", a spus jurnalistul. 

Totodată, chestionat cum trebuie să acționeze președintele Klaus Iohannis, Oreste Teodorescu a subliniat că acesta va trebui să respingă categoric propunerea lui Nicolicea la Ministerul Justiției. Mai mult, jurnalistul a reliefat gravitatea situației și prin riscul ca România să fie reprezentată la nivel european în Consiliul Jai printr-un individ precum Eugen Nicolicea. 

"Klaus Iohannis evident că trebuie să respingă această propunere. E o propunere ce reprezintă o bătaie de joc, o sfidare absolut impardonabilă a PSD de a propune un asemenea individ. Este absolut jenant. Nici măcar președintele unei scări de bloc dintr-un oraș mai sărac nu ar putea fi Eugen Nicolicea din cauza calităților intelectuale ale domniei sale. Nu se poate. Totuși Ministerul Justiției este unul din cele mai importante, mai ales că noi totuși suntem și în Consiliul JAI, mai avem câteva luni de președinție a Consiliului UE. Să te reprezinte în Consiliul JAI un asemenea ipochimen este o bătaie de joc", a conchis Oreste Teodorescu în exclusivitate 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.