EXCLUSIV PNL aruncă un fost lider ALDE în lupta pentru Primăria Sectorului 5, deși acesta e un vechi colaborator al lui Vanghelie

Fost viceprimar penelist al Sectorului 5, Dan Croitoru – plecat la ALDE, în 2016, și revenit recent în sânul PNL – va fi, cel mai probabil, candidatul liberalilor pentru Primăria Sectorului 5.

Potrivit surselor Podul.ro, chiar Ludovic Orban îl dorește pe Dan Croitoru în postura de candidat, aspect deja comunicat liderilor PNL Sector 5, deși aceștia desfășoară, zilele acestea, o serie de sondaje.

Aceleași surse precizează că pe Orban și Croitoru îi leagă o veche prietenie, acesta din urmă având oricând ”intrare” la președintele PNL.

De notat că, de-a lungul anilor, presa centrală a dezvăluit relațiile strânse dintre traseistul politic Croitoru (PNȚCD/PNL/ALDE și iar PNL) și fostul primar PSD-ist al Sectorului 5, penalul Marian Vanghelie.

Menționăm că Dan Croitoru a dezertat din PNL în 2016, supărat că liderii de la centru nu i-au permis să candideze la Primăria Sectorului 5, cel nominalizat de partid fiind Ovidiu Raețchi, care a și reușit un scor bun (în condițiile în care USR și Mișcarea Populară nu au avut candidați în Sectorul 5).

Potrivit informațiilor noastre, liderul PNL Sector 5 – juristul Cristian Băcanu – nu dorește să candideze pentru Primăria Sectorului 5.