EXCLUSIV Primarul PSD Daniel Florea a achiziționat ILEGAL rechizite. "Vanghelizarea" Sectorului 5 continuă și fără Vanghelie


EXCLUSIV Primarul PSD Daniel Florea a achiziționat ILEGAL rechizite. "Vanghelizarea" Sectorului 5 continuă și fără Vanghelie

Primarul PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, prezenta triumfător, joi seară, pe Facebook într-un video pe care-l puteți consulta AICI, rechizitele pe care le vor primi elevii în prima zi de școală. 

"05.09.2019 - TOTI CEI 33.000 DE ELEVI DIN SECTORUL 5 VOR PRIMI RECHIZITE, IN PRIMA ZI DE SCOALA.

Continuam toate programele deja implementate:
-premierea tuturor copiilor care au luat note de 10 la bacalaureat si la evaluarea nationala;
-premierea cadrelor didactice care au pregatit copiii cu rezultate deosebite;
-vouchere educationale pentru toti elevii si pentru toate cadrele didactice;
-vouchere sociale;
-burse de merit;
-burse sociale (care se pot cumula cu bursele de merit)", scria edilul pe Facebook.

Un detaliu despre care Daniel Florea și acoliții sperau să nu se afle ne-a sărit în ochi în legătură cu achiziția de rechizite pentru elevi.

Concret, Daniel Florea a prezentat rechizitele achiziționate în data de 5 septembrie în condițiile în care licitația privind achiziția rechizitelor urma să aibă loc în data de 6 septembrie. 

Potrivit surselor Podul.ro, jocurile în cazul achiziției rechizitelor au fost făcute cu mult înaintea licitației. Daniel Florea, mână-n mână cu Rareș Hopincă, City Managerul Sectorului 5, au tras sforile pentru ca rechizitele să coste de 3 ori mai mult decât ar trebui. 

Rareș Hopincă nu a fost doar în cazul acesta instrumentul folosit de Daniel Florea pentru manevrele financiare. În 2018 Rareș Hopincă se afla la conducerea Centrului Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache”. În cursul aceluiași an, Primăria Sectorului 5 a cheltuit nici mai mult nici mai puțin de 700 de mii de euro pe evenimentul  "Zilele Sectorului 5" (citiți AICI ancheta Libertatea), pe parcursul căruia primarul PSD-ist Daniel Florea a fost slăvit de către cântărețul Dan Bittman pentru o sumă de 22 de mii de euro. "Domnule primar, văd că merge bine treaba aici, în Sectorul 5!”, i-a spus Dan Bittman primarului Daniel Florea. Contactată de Libertatea, Primăria Sectorului 5 a spus că „Primarul Daniel Florea nu a avut nicio implicare în organizarea evenimentului „Zilele Sectorului 5”. Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache” în urma aprobării în şedinţă de Consiliul Local. Centrul Cultural este o instituţie de interes public cu buget propriu şi aflat în subordinea Consiliului Local. Primarul nu propune şi nu decide ce şi când sunt organizate evenimente”. Așadar, Rareș Hopincă, în calitate de director al Centrului Cultural și de Tineret „Ştefan Iordache” organiza pe sume imense evenimente în care să i se aducă laude primarului PSD Daniel Florea. 

Revenind la cazul achiziției de rechizite pentru elevii Sectorului 5, Daniel Florea a încălcat Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice (o puteți consulta AICI) prezentându-le înainte ca licitația să fi avut loc. Puteți consulta în imaginile următoare faptul că data licitației este 6 septembrie, iar data la care Daniel Florea a prezentat rechizitele achiziționate este 5 septembrie: 

Iată și lista rechizitelor achiziționate de Primăria Sectorului 5:

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.