EXCLUSIV: Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, e VĂRUL procuroarei Adina Florea, șefa SIIJ? PSD-istul folosește electoral secția specială


EXCLUSIV: Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, e VĂRUL procuroarei Adina Florea, șefa SIIJ? PSD-istul folosește electoral secția specială

Primarul PSD-ist al Sectorului 5 – l-am numit pe controversatul Daniel Florea – a anunțat, recent, că va depune o plângere penală la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), în atenția Adinei Florea, din motive care încă ne rămân necunoscute, împotriva principalului său rival la Primăria S5, liberalul Cristian Băcanu.

Menționăm că aceasta este cea de-a doua plângere penală făcută de Daniel Florea în doar o săptămână, împotriva aceluiași Băcanu, aceste acțiuni fiind pur electorale, în condițiile în care PSD-istul nu stă deloc bine în sondaje, fiind contracandidat și de penalii Marian Vanghelie și Cristian Popescu Piedone, care vizează, e clar pentru oricine, electoratul social-democraților.

Potrivit surselor Podul.ro, Daniel Florea este rudă îndepărtată cu Adina Florea, fiindu-i văr, dar primarul pesedist al Sectorului 5 nu a putut fi contactat pentru a confirma sau infirma informația, deși am încercat asta în repetate rânduri. Profităm de acest prilej, când Florea a depus o plângere penală pe biroul Adinei Florea, pentru a-l întreba public: există un grad de rudenie, oricare, în acest caz?

Nu de alta, dar așa am putea înțelege și noi obsesia grupării Dragnea (din care Florea a făcut parte până la final) pentru înscăunarea Adinei Florea la cârma acestei structuri toxice menite să pună presiuni asupra procurorilor. Vă amintim și că Daniel Florea s-a numărat printre principalii sponsori oficiali ai PSD în epoca Dragnea.

Pe de altă parte, pe Adina Florea o leagă multe, multe aspecte de Constanța, la fel ca pe Daniel Florea – tatăl acestuia s-a aflat o lungă perioadă la conducerea Poliției Constanța. Mulți ani Adina Florea a condus Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța și a fost apoi procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Dragnea și Tudorel Toader au depus eforturi considerabile ca să o impună la șefia DNA, în locul Laurei Codruța Kovesi, numire refuzată de două ori de președintele Klaus Iohannis. Ulterior a fost impusă la butoanele secției speciale.

Să nu ignorăm nici rădăcinile pesedistoide ale Adinei Florea: tatăl ei e mebru PSD de la începutul anilor 1990 și consilier județean în Constanța încă din 1996, fiind la al șaselea mandat consecutiv.

Liberalul Cristian Băcanu a anunțat, pe Facebook, că a devenit protagonistul unei plângeri penale depusă de Florea de la primărie la Forea de la SIIJ:

”Primarul Sectorului 5 este disperat! Se teme tot mai tare de alegerile locale din 27 septembrie.

După ce a pierdut definitiv toate contestațiile privind candidatura mea, a început să țeasă o teorie conspiraționistă legată de mine. Prin urmare, primarul a anunțat că îmi va face o nouă plângere penală (a doua din această săptămână) şi că o va depune la Secția Specială.

Acesta este un primar care fuge de oamenii din comunitatea pe care ar trebui să o administreze. Un primar care doreşte să ocupe un scaun pe viață. Nu mă las intimidat de plângeri politice: voi merge până la capăt, fără compromisuri, voi elibera Sectorul 5!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.