EXCLUSIV Silviu Dehelean, avertisment după presiunile puse de PSD asupra lui Toader: "Vom avea un nume lipsit de scrupule la Ministerul Justiției, dacă Tudorel nu răspunde întocmai comenzilor lui Dragnea"


EXCLUSIV Silviu Dehelean, avertisment după presiunile puse de PSD asupra lui Toader: "Vom avea un nume lipsit de scrupule la Ministerul Justiției, dacă Tudorel nu răspunde întocmai comenzilor lui Dragnea"

Miercuri, 6 martie, trebuia să aibă loc votul moțiunii simple împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, numai că social-democrații nu s-au prezentat în plenul Camerei Deputaților, iar astfel nu s-a întrunit cvorumul necesar. Mai mult, Liviu Dragnea a pus presiuni pe Tudorel Toader precizând că există nemulțumiri la adresa lui.

CITIȚI MAI MULT AICI: PSD boicotează votul moțiunii simple anti-Toader. Ședința Camerei Deputaților a fost suspendată

"Există o stare de nemulţumire pe care nu avem de gând să o ascundem și pe care o vom rezolva săptămâna viitoare într-un fel sau altul", a declarat Liviu Dragnea.

CITIȚI ȘI AICI: Dragnea îl ține în șah pe Toader: Voi discuta cu Dăncilă. Există o stare de nemulțumire pe care o vom rezolva săptămâna viitoare

În acest context, redacția Podul.ro a luat legătura miercuri cu deputatul USR Silviu Dehelean, membru al Comisiei Juridice în Parlamentul României. Concret, întrebat cum analizează abordarea PSD și a lui Liviu Dragnea în privința ministrului Justiției, juristul a atras atenția că actuala coaliție guvernamentală folosește moțiunea opoziției ca un instrument de presiune asupra lui Tudorel Toader, iar dacă acesta nu va respecta întocmai ordinele președintelui PSD, riscul este să avem un alt nume la Ministerul Justiției, lipsit de scrupule. 

"Dragnea și PSD-ALDE folosesc moțiunea opoziției ca un instrument de presiune asupra lui Tudorel Toader. Dragnea și camarila lui au nevoie de o ordonanță de urgență salvatoare care să modifice codul penale, legile justiției, procedura penală, orice care să ofere o portiță de scăpare, iar moțiunea este un nou instrument pentru a-l determina pe Toader să propună și să susțină o astfel de OUG în față prim-ministrului Dăncilă.

Din păcate, dacă Tudorel Toader nu răspunde întocmai la comenzile jupânului Dragnea se pare că vom vedea un nume lipsit de scrupule și fără obiecții profesionale propus pentru portofoliul justiției, un nume de genul Iordache, Nicolicea sau Alistar", a precizat Silviu Dehelean în exclusivitate pentru Podul.ro. 

Totodată, Silviu Dehelean a publicat marți o postare pe Facebook în care invocă motivele pentru care PSD vrea alt ministru al Justiției, principalul fiind să fie scăpat Liviu Dragnea de condamnare.

Redăm postarea integrală a juristului:

"Sunt semne cât se poate de grăitoare că PSD se pregătește să își numească un Ministru al Justiției determinat și lipsit de orice rezerve profesionale, care să propună guvernului Ordonanța de urgență salvatoare atât pentru Dragnea cât și pentru ceilalți membri ai camarilei sale.

➡ procesul lui Dragnea se apropie de un deznodământ și de o sentință care să fie definitivă
➡ alegerile europarlamentare vor arată dimensiunea dezastrului pentru PSD iar Dragnea nu se va mai putea ascunde in spatele unor perdele de fum
➡ CCR se pronunță pe tot mai multe subiecte, care pot fi trunchiate si ambalate in fake-news pentru a justifica rațiunea unei OUG de scăpare a penalilor;
➡ PSD+ALDE+UDMR+minorități reusesc cu greu să asigure majoritate la Camera Deputatilor, aceasta fiind si rațiunea pentru care nu mai se lucrează nimic in Cameră de aproape o lună;
➡ deși OUG 7 a fost trimisă spre Comisia specială a lui Iordache, aceasta nu a fost convocată pentru adoptare, mai mult, această comisie ar fi putut adopta și modificări la Codul penal;
➡ ieșirea lui Iordache din seara aceasta la adresa lui Tudorel, căruia i-a tăiat microfonul și pe care l-a trimis afară pentru declarații de presă, după ce in prealabil i-a cerut in mod expres o Ordonanță de urgență pe Codul penal și pe alte subiecte ale sistemului de justiție; 
Toate acestea ne spun că ar trebui să ne pregătim pentru debarcarea lui Tudorel, fie ca efect indirect al adoptării moțiunii simple de mâine, fie în alt mod.

Profilul viitorului ministru se mulează pe chipul unor personaje precum Iordache, Nicolicea. Din câte știm chiar aceste nume sunt în vederile PSD pentru portofoliul justiției, alături de altele precum cel al lui Alistar de la CSM.

Din păcate, s-ar părea ca mergem din rău in mai rău. Pregătiți-vă de o nouă nefăcută!", a scris parlamentarul pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.