EXCLUSIV SURSE Caracatița lui Daniel Florea înghite S5. Ce directori vor fi maziliți de primarul PSD. Bătălie pentru controlul banilor publici

Potrivit surselor Podul.ro, primarul PSD-ist Daniel Florea continuă, într-o veselie, demiterea directorilor instituțiilor de utilitate publică din Sectorul 5. Așa cum veți afla, operațiunile comportă o miză duală.

Este vorba de o serie de personaje care au fost numite în funcții de fostul edil, penalul Marian Vanghelie, personaje pe care controversatul Daniel Florea le înlocuiește acum cu altele, adică cu oamenii săi de casă care îi vor face campanie electorală lui și PSD din poziția de directori ai unor instituții publice plătite din bani publici. Ceea ce este interzis de lege, dar asta nu i-a oprit pe foștii directori să se dedea, ani de zile, celei mai destrăbălate propagande vangheliste. Pe bani publici.

După ce, în ultimele zile, Florea i-a demis subit pe Paul Lăzărescu (foto), de la șefia Administrației Piețelor S5, și pe Florentina Popescu, de la conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului S5, pe care i-a înlocuit cu Adriana Dan, respectiv Mair Amza – culisele și motivele acestor maziliri și numiri netransparente le puteți afla AICI –, Daniel Florea pregătește acum noi permutări.

Mai exact, potrivit surselor Podul.ro, cel mai probabil săptămâna viitoare vor fi demiși Marian Lupescu, director general la Amenajări edilitare și salubrizare S5 (AES) și directorul adjunct de la Achiziții AES, Loredana Zidărescu. Aceeași soartă o va avea și Leonard Petre, director general Economat Sector 5.

Pentru neofiți, precizăm că numiții Loredana Zidărescu și Petre Leonard sunt, alături de Eduard Puschin, directorul propagandist și scandalagiu al Liceului Dimitrie Bolintineanu, membri fondatori ai partidulețului intitulat caraghios Partidul Social-Democrat Independent (PSDI), grupare condusă și păpușată de Marian Vanghelie, străvechiul mușteriu al DNA, care se află mai aproape de pușcărie decât de o revenire în prim-planul scenei politice.

Mai trebuie specificat și că Marian Lupescu este soțul fostei secretare personale a lui Vanghelie, Ioana Mijea. Și Loredana Zidărescu a fost secretară la PSD Bucrești și acum e secretara lui Vanghelie la sediul din Str. doctor Mihail Obedeanu 33 (Cotroceni), unde coabitează două partidulețe care ar putea încăpea fără nici cea mai mică problemă, laolaltă cu mult mărunțiș, în același buzunar strâmt: PSDI și Partidul Dreptății Sociale, ambele conduse și coordonate de același Marian Vanghelie. De notat că personajele care vor fi unse în loc (vom reveni curând cu detalii) sunt de exact aceeași teapă, numai că vor face cu obediență toate jocurile lui Daniel Florea. 

Potrivit surselor Podul.ro, motivația mazilirilor este duală: pe de o parte, Florea și-a impus oamenii în locul celor controlați de Vanghelie, mișcare în perspectiva alegerilor locale și parlamentare, pe de altă parte, directorii demiși s-au codit să facă achiziții directe de la firmele cu care lucrează de regulă Primăria Sectorului 5. Multe dintre acestea sunt firme de apartament din Constanța și Călărași.