EXCLUSIV: UMILINȚĂ de proporții pentru Pleșoianu. De ce NU poate intra în cursa pentru desemnarea prezidențiabilului PSD


EXCLUSIV: UMILINȚĂ de proporții pentru Pleșoianu. De ce NU poate intra în cursa pentru desemnarea prezidențiabilului PSD

În timp ce se laudă non-stop, la Antena 3, că va candida la președinția României și că va rupe norii, junele zvăpăiat Liviu Pleșoianu este tratat cu maximă indiferență în PSD, unde nu-i ia nimeni elucubrațiile în serios, cu excepția tovarășului său de luptă împotriva Justiției: Codrin Ștefănescu.

Potrivit surselor Podul.ro, nicio organizație a PSD nu vrea să-și asume printr-o rezoluție oficială, așa cum prevede Statutul, susținerea pentru o candidatură a lui Liviu Pleșoianu la președinția României, ceea ce-l pune pe acesta într-o postură cel puțin umilitoare, având în vedere gălăgia pe care o face și intensitatea cu care se bate cu pumnii în piept.

Aceleași surse ne-au precizat că primarul Daniel Tudorache (S1) l-a refuzat categoric pe Codrin Ștefănescu, duminică seară, când acesta din urmă l-a rugat să emită o rezoluție a PSD Sector 1 de susținere a candidaturii lui Pleșoianu.

Reamintim că Tudorache riscă deja un conflict cu primărița Gabriela Firea, după ce a i-a oferit o rezoluție similară lui Codrin Ștefănescu, la finalul săptămânii trecute, pentru ca acesta să poată intra în cursa pentru secretariatul general al PSD. Așa cum a dezvăluit Podul.ro, Tudorache l-a ajutat pe Ștefănescu datorită presiunilor lui Marian Vanghelie, însă primarul Sectorului 1 refuză în mod categoric să se asocieze și cu Liviu Pleșoianu (mare iubitor de ”Răsărit viu” și vedetă a propagandiștilor putiniști de la Sputnik), care a sărit în repetate rânduri la beregata Gabrielei Firea. Vă amintim să finațarea pentru majoritatea proiectelor edilitare desfășurate de Tudorache stă în pixul Gabrielei Firea.

Nici Gabriel Mutu (S6) și nici Daniel Băluță (S4) nu au acceptat, până în momentul publicării acestui articol, să își asume o candidatură a lui Liviu Pleșoianu, care preferă să-și facă apariția numai la Antena 3, nu și la partid, în organizația PSD București, unde nu a mai fost văzut de aproape doi ani și unde nici nu și-a plătit cotizația.

Potrivit ulimelor permutări din subteranele partidului celor trei trandafiri, Cătălin Stochiță – finul lui Vanghelie, membru al PSD Sector 3 – nu s-a mai înscris în cursa pentru funcția de secretar general, ci intenționează să o contracandideze pe Viorica Dăncilă la președinția PSD, după cum puteți observa mai jos.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.