EXCLUSIV Un liberal îl avertizează pe Iohannis: Putea să refuze propunerile la Interne și Externe! Nicolae Moga și Ramona Mănescu nu sunt potriviți pentru aceste funcții!


EXCLUSIV Un liberal îl avertizează pe Iohannis: Putea să refuze propunerile la Interne și Externe! Nicolae Moga și Ramona Mănescu nu sunt potriviți pentru aceste funcții!

Președintele României Klaus Iohannis a acceptat miercuri propunerile Vioricăi Dăncilă de miniștri la Interne și Externe. Astfel, senatorul PSD Nicolae Moga va fi ministru de Interne, iar Ramona Mănescu ministru de Externe. 

În acest context, redacția Podul.ro a luat legătura cu liberalul și politologul expert în constituționalism Radu Carp, fost lider al PNL Sector 4, pentru a-l întreba dacă sunt potrivite numirile de la Interne și Externe și dacă Iohannis putea să le refuze. Astfel, Radu Carp a atras atenția că nici Ramona Mănescu, nici Nicolae Moga nu au pregătirea necesară pentru asemenea funcții, iar Klaus Iohannis putea să respingă o dată aceste propuneri așa cum a mai făcut-o în trecut precum în cazul Olguței Vasilescu. Despre numirea lui Nicolae Moga, politologul a subliniat că este "prea pregătit" pentru funcția de ministru de Interne făcând aluzie la apropierea senatorului PSD față de gruparea mafiotă de la Constanța ce s-a construit în jurul lui Radu Mazăre. 

"Ambele persoane nu mi se par potrivite, au iscat controverse, una e nepregătită la externe, cealaltă e prea pregătită în cealaltă extremă. Președintele putea să refuze o dată aceste propuneri. De ce nu a făcut-o putem specula. Așa cum a refuzat-o pe Lia Olguța Vasilescu la acea vreme, nu văd cu ce este mai competentă Ramona Mănescu pentru Externe de exemplu. Ambele persoane nu au pregătirea necesară. Doamna Carmen Dan, culmea, deși a fost totalmente un dezastru ca ministru de Interne măcar lucrase în sistem, a fost prefect, a lucrat cu structurile Ministerului de Interne, știa câte ceva. Că acest lucru nu ajutat-o pe Carmen Dan prea mult este altceva, dar măcar a pornit cu niște premise bune, pe când domnul Moga nici premisa de minimă încredere nu o are precum, de altfel, doamna Mănescu. Cum va lucra Mănescu cu oameni cu care nu a lucrat niciodată?", a precizat Radu Carp în exclusivitate pentru Podul.ro. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.