EXCLUSIV Zegrean anunță MOARTEA proiectelor PSD de mutilare a Codurilor penale, după ororile de la Caracal. ”A plouat cu NEGLIJENȚĂ în SERVICIU!”


EXCLUSIV Zegrean anunță MOARTEA proiectelor PSD de mutilare a Codurilor penale, după ororile de la Caracal. ”A plouat cu NEGLIJENȚĂ în SERVICIU!”

Fostul președinte al Curții Constituționale – juristul Augustin Zegrean – anunță, în exclusivitate pentru Podul.ro, ”moartea proiectelor PSD-ALDE privind modificarea Codului Penal și a Codului de procedură penală”, după decizia CCR de astăzi, dar și după abominabilele crime de la Caracal, speță în care, atrage atenția juristul, ”a plouat cu neglijență în serviciu”.

”În contextul ororilor de la Caracal, este lichelism extrem și nebunie absolută ca PSD să o țină langa cu niște modificări care slăbesc în mod evident legea, puterea autorităților. Cum să promovezi dezincriminarea neglijenței în serviciu, când la Caracal, în instituțiile și în autoritățile statului român a plouat cu neglijență în serviciu?! În acest context, eu sunt convins că proiectele PSD-ALDE de modificăre a Codurilor au murit definitiv odată cu această decizie a CCR”, susține Augustin Zegrean.

Podul.ro vă prezintă declarațiile fostului președinte al CCR.

”De această dată, decizia judecătorilor Curții Constituționale este corectă. De-a lungul ultimilor ani, Curtea a dat o serie de decizii pe Codul Penal și pe Codul de procedură penală, declarând diferite prevederi drept neconstituționale. În toată această perioadă, deși puterea a folosit ”motivul” armonizării codurilor cu deciziile CCR, nimeni nu a făcut-o. În schimb, coaliția PSD-ALDE și cozile ei de topor au declanșat ofensive fără precedent asupra Justiției, mutilând la propriu Codurile. Așadar, nimeni nu a concordat prevederile declarate neconstituționale de CCR, iar acestea continuă să existe în textele de lege. Această necorelare este motivul principal care stă la baza deciziei CCR.

Parlamentul nu a făcut corelațiile, fiindcă majoritatea PSD-ALDE a avut țintele ei clare în ceea ce privește distrugerea Justiției. Mulți dintre parlamentarii puterii abia dacă știu să citească, darămite să înțeleagă și să elaboreze legi corecte și axate pe interesul cetățenilor, nu pe cel al politicienilor certați cu legea.

Teoretic, după acestă decizie a CCR, cele două proiecte de modificare a Codurilor ar putea fi dezgropate de tătucii lor, de la PSD-ALDE, și reluate, după alte modificări. Cu toate acestea, eu cred că aceste proiecte ale puterii sunt îngropate definitiv după decizia Curții, sunt convins că PSD nu o să le mai reia.

În contextul ororilor de la Caracal, este lichelism extrem și nebunie absolută ca PSD să o țină langa cu niște modificări care slăbesc în mod evident legea, puterea autorităților. Cum să promovezi dezincriminarea neglijenței în serviciu, când la Caracal, în instituțiile și în autoritățile statului român a plouat cu neglijență în serviciu?! În acest context, eu sunt convins că proiectele PSD-ALDE de modificăre a Codurilor au murit definitiv odată cu această decizie a CCR.

Firește, corelările și armonizările dintre Coduri și deciziile CCR sunt imperativ necesare, însă așa ceva trebuie realizat de specialiști, și nu de reprezentanți ai puterii direct interesați.

Să nu uităm că ororile și bâlbele de la Caracal vin după mai bine de doi ani în care polițiști, magistrați și diverși alți specialiști din sistem au avertizat că atacul permanent asupra textelor de lege, diminuările de pedepse și relaxarea totală a cadrului privind strângerea de probe vor facilita astfel de nenorociri”, a declarat Augustin Zegrean, în exclusivitate pentru Podul.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.