Experimentul Bărbulești, comuna romilor lăsați să plimbe Covidul pe unde au chef. Primarul orașului învecinat: „Scapă cine poate”


Experimentul Bărbulești, comuna romilor lăsați să plimbe Covidul pe unde au chef. Primarul orașului învecinat:  „Scapă cine poate”

Sunt deja două săptămâni de când primarul din Urziceni face eforturi disperate pentru a atrage atenția autorităților județene și centrale asupra situației grave de la Bărbulești, o comună aflată la doar câțiva kilometri de oraș, unde sunt aproape 80 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus și unde l-a purtat recent demonstrația sa stupidă de a combate temerile legate de COVID-19 și pe afaceristul ridicol Viorel Cataramă.

Este un mister de ce nu reușește primarul Urzicenilor, Constantin Sava, să obțină carantinarea comunei Bărbulești în condițiile în care, tot în Ialomița, la începutul lunii aprilie, în orașul Țăndărei au fost instituite măsuri speciale când numărul persoanelor depistate cu noul coronavirus era la mai puțin de jumătate din ce are Bărbuleștiul în acest moment – respectiv 31.

Situația este cu atât mai alarmantă cu cât mai e doar o săptămână până când se vor relaxa măsurile impuse în starea de urgență, iar răspândacii de coronavirus vor fi și mai greu de ținut în casă.

„Acum trebuie să fac cerere să ne carantineze și pe noi, dacă am ajuns la 54 de cazuri. Țăndărei a fost carantinat la 30 de cazuri! Ne ducem soarta mai departe și scapă cine poate! (...) Este târziu să mai carantineze comuna Bărbulești. Problema e că s-a ajuns la 74 de cazuri la ei și 54 la noi, exclusiv persoane de etnie romă. S-au îmbolnăvit pentru că nu ascultă, sunt frați, cumnați, se pupă, se îmbrățișează, fac chefuri câte 20, 30 de oameni, fac grătare, aduc lăutari”, se plânge primarul din Urziceni, Constantin Sava.

”Se știe la centru, se știe la nivel județean. Am informat. Degeaba! Nu au făcut nimic! Asta înseamnă că trebuie să murim noi la Urziceni, din cauza lor? Să ne omoare municipiul cu 16.000 de locuri de muncă, care are 5.000 de locuri de muncă și 4.000 de locuri de muncă în București! Hai să-l distrugem și pe ăsta!”, a declarat Constantin Sava pentru Libertatea.

În replică, primarul comunei Bărbulești, Dumitru Bacrița, spune că este de acord cu instituirea carantinei, însă susține că oamenii ”vor muri de foame”, dacă se va lua această măsură. ”Comunitatea mea are 7.600 de suflete. La mine nu există apă potabilă, nu avem farmacie și nu avem magazine. Avem trei chioșcuri la care e pâine, nici aia mereu, are pufuleți și sucuri. Eu sunt de acord să se carantineze, daca așa prevede legea, dar îi omorâm pe oameni și asta nu este o gândire bună”, a precizat Dumitru Bacrița. (sursă declarații: Libertatea)

FOTO: Alex Costache/Facebook

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.