Expert în constituționalism: "Ascensiunea domnului Nicolicea este indiciul metastazei care a cuprins România politică"


Expert în constituționalism: "Ascensiunea domnului Nicolicea este indiciul metastazei care a cuprins România politică"

Expertul în constituționalism Ioan Stanomir a publicat un comentariu pe marginaliaetc.ro în care subliniază gravitatea situației în care a ajuns în România ca un personaj precum Nicolicea să fie propus pentru funcția de ministru al Justiției.

Astfel, profesorul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București a subliniat că într-o societate care funcționează firesc, Nicolicea nu ar fi putut avea decât o poziție socială marginală. Mai mult, Ioan Stanomir a atras atenția că metastaza a cuprins clasa politică românească dacă Nicolicea a ajuns să aibă o astfel de ascensiune în carieră. 

Redăm o parte din reflecțiile lui Ioan Stanomir (comentariul integral îl puteți citi AICI):

"În orice comunitate capabilă să menţină elementare standarde de decenţă publică şi de onorabilitate intelectuală, domnul Nicolicea nu ar fi putut aspira decât la un loc în marginea societăţii. În România regimului Dragnea, în România europeană a anului 2019, mediocritatea şi brutalitatea sunt criteriile de promovare. După Tudorel Toader, cel care păstra, fie şi iezuit, aparenţele onorabilităţii, Eugen Nicolicea: servilismul poleit este înlocuit de slugărnicia vulgară.

Ascensiunea domnului Nicolicea este indiciul metastazei care a cuprins România politică. Decăderea la care asistăm este una fără precedent. Voinţa partidului-stat domneşte peste România, ca şi în comunism. Nominalizarea domnului Nicolicea este afrontul ce demonstrează un dispreţ suveran care nu mai este nici măcar disimulat", a scris Ioan Stanomir. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.