UPDATE E oficial: Plahotniuc a PĂRĂSIT Republica Moldova! UNDE e oligarhul

UPDATE

Cotroversatul oligarh Vladimir Plahotniuc ”a plecat pentru câteva zile din țară, la familia sa”, a informat PDM, în cursul nopții de vineri, prin intermediul unui comunicat oficial postat pe site-ul formațiunii.

Plahotniuc a părăsit Republica Moldova după anunțul trecerii PDM în opoziție.

“În legătura cu speculaţiile apărute în presă despre aşa-zisa dispariţie a liderului PDM, precizăm că domnul Vlad Plahotniuc a plecat pentru câteva zile din ţară, la familia sa”, se arată în comunicat.

Precizăm că oligarhul este divorțat, fosta soție locuind în Elveția împreună cu copiii.

Premierul proeuropean Maia Sandu a precizat, vineri, că  Plahotniuc și acoliții săi se află în vizorul Justiției.

Presa din Basarabia speculează că mai mulți lideri ai PDM au dat bir cu fugiții din țară, destinațiile predilecte fiind Moscova, Odesa, Londra și Istanbul.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Potrivit Unimedia.md, nu mai puțin de cinci avioane private au decolat de pe Aeroportul Internațional Chișinău, vineri, după anunțul trecerii PDM în opoziție.  

Presa de dincolo de Prut speculează că oligarhul Vladimir Plahotniuc ar fi fugit din țară cu unul dintre acestea, în contextul în care premierul proeuropean Maia Sandu a declarat că Justiția își va face treaba în cazul numeroaselor infracțiuni și abuzuri săvârșite de Plahotniuc și de acoliții acestuia.

De asemenea, presa de la Chișinău susține că din Basarabia ar fi dat bir cu fugiții și unul dintre cei mai controversați colaboratori ai lui Plahotniuc – ne referim la Ilan Șor. Există informații că soția lui Șor și copiii cuplului ar fi zburat la Moscova cu un avion privat, dar nu se știe nimic sigur despre omul de afaceri. Presa moldovenească speculează că ținta unora dintre avioane ar fi Istanbulul.

Potrivit dezvăluirilor tv8.md, la sediul central al Serviciului Vamal se ard documente, la directiva camarilei lui Plahotniuc.