Facebook ia atitudine împotriva propagandei ruse. Compania a eliminat sute de mesaje și pagini false


  • Podul
  • Jan 17, 2019 16:12
  • 2692
Facebook ia atitudine împotriva propagandei ruse. Compania a eliminat sute de mesaje și pagini false

Facebook a anunțat miercuri că peste 300 de pagini, conturi și grupuri create de propaganda rusă care a acționat în Europa Centrală de Est, inclusiv în România, au fost eliminate de pe platformă. 

Compania a spus că aceste pagini pot fi acuzate de ”comportament coordonat neautentic”, ceea ce înseamnă că distribuiau știri false, informează Hotnews.ro.

Administratorii acestor pagini le prezentau ca fiind pagini cu știri generaliste sau pagini independente cu informații despre vreme, economie sau sport. O parte dintre pagini aparțineau unor angajați ai agenției Sputnik și postau des pe teme precum proteste, lupta anti-corupție sau atitudine anti-NATO.

”Nu am găsit legătură directă între aceste operațiuni, dar ele au folosit tactici similare și au creat rețele de conturi menite să-i inducă pe ceilalți în eroare în privința activitatății și identității lor”, spune compania.

Site-ul de socializare a fost intens criticat pentru faptul că nu a împiedicat răspândirea mesajelor propagandei ruse, iar pagina Sputnik Moldova - România este în continuare funcțională.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.