Familia Alexandrei va primi înregistrarea apelurilor la 112. De ce nu vrea unchiul Cumpănașu ca ele să ajungă publice


Familia Alexandrei va primi înregistrarea apelurilor la 112. De ce nu vrea unchiul Cumpănașu ca ele să ajungă publice

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va pune la dispoziţia familiei Alexandrei Măceşanu înregistrările cu cele trei apeluri ale copilei la 112, efecutate joi, 25 iulie, puțin după ora 11:00, într-o încercare disperată de a scăpa cu viață din mâna monstrului care o ținea captivă și care apoi a și ucis-o într-o locuință de la marginea orașului Caracal. Anunțul a fost făcut de unchiul tinerei ucise la Caracal, Alexandru Cumpănaşu, văr cu tatăl acesteia. 

“Eu vă asigur că adevărul va ieşi la iveală. Aseară am solicitat STS-ului punerea la dispoziţia familiei a acestor înregistrări. Nu mă văd în stare să ascult aceste înregistrări acum. Va fi decizia exclusivă a părinţilor dacă ele vor fi făcute publice. (...) În sfârşit STS-ul, după foarte multă birocraţie, ne va pune aceste înregistrări la dispoziţie”, a afirmat Cumpănaşu, preluat de stirileprotv.ro.

El a spus că tatăl Alexandrei a făcut solicitare în scris pentru înregistrările STS.

“De aici voi pleca fix la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pentru a ridica CD-ul cu înregistrările”, a spus Cumpănaşu, în faţa Ministerului Afacerilor Interne.

În opinia sa, înregistrările cu Alexandra care a sunat la 112 vor clarifica situaţia. “Nu va mai fi dubiu la aceşti oameni care acum se acoperă unii pe alţii aruncând rămăşiţe de informaţii să vă prostească pe dumneavoastră sau pe noi”, a spus el presei.

“Nu ştiu dacă eu voi fi capabil să le ascult, însă sunt convins că alţi oameni vor putea şi în funcţie de decizia familiei, care va fi exclusivă, a tatălui şi a mamei, vom decide dacă aceste înregistrări sau stenograme sau cum vreţi dumneavoastră, eu - vocea copilului, vocea nepoatei mele - nu vreau să o aud pe toate televizoarele. E o chestiune umană, dar e decizia părinţilor”, a adăugat Alexandru Cumpănaşu.

Jurnalistul Emilia Isăilă îl contrazice categoric pe Cumpănașu pe Facebook: „În opinia mea, trebuie publicate integral convorbirile Alexandrei cu operatorul 112 și cu polițiștii și asta cât mai curând posibil.

Nu înțeleg de ce autoritățile merg din nou pe calea ascunderii adevărului și preferă să lase să crească valul de mistificare care se va întoarce tot împotriva lor.

Neîncrederea cetățenilor în instituțiile publice a ajuns la cote alarmante.

Oricum, șandramaua s-a prăbușit și trebuie construită de la zero.

E nevoie de onestitate și transparență acum, până nu va fi prea târziu.”

CITEȘTE ȘI: De ce NU se face publică înregistrarea audio a apelurilor Alexandrei la 112: ar stârni o REVOLUȚIE! Nesimțirea criminală a unui neom cu epoleți

Complicitatea unchiului Alexandrei cu statul vinovat de moartea copilei. „De ce înjuri, Cumpănașe, milițienii și securiștii, nu-i pupai tu în cur? Pe banii aia mulți, nu căcat!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.