Familia procuroarei botoxate propuse la șefia DIICOT are strânse legături de afaceri cu familia securistoidă Burduja, acum parte din marea familie liberală. O dezvăluire incredibilă care scoate la iveală cum funcționează sistemul controlat încă de fosta Securitate

Pe Georgiana Hosu o știm cel mai bine din cazul Caracal când încerca să citească, cu intonație, dar o cam poticnea botoxul din buze, din foi despre cum evoluează cercetările pe care DIICOT le-a făcut harcea-parcea în prima săptămână când, până la venirea criminaliștilor veritabili de la București, anchetatorii coordonați de această procuroare au fost incapabili să administreze corect probele de la locuința lui Gheorghe Dincă, compromițând mare parte din ele și contaminând locul crimei. Familia Alexandrei Măceșanu chiar a solicitat la un moment procurorului general s-o îndepărteze din anchetă, dar, patru luni mai târziu, doamna Hosu își scotea din nou botoxul în spațiul public și anunța că principalul suspect de răpirea și uciderea celor două adolescente ar fi avut un complice.

De curând, în loc să fie trasă la răspundere pentru brambureala din cazul Caracal, unde acuzațiile și nemulțumirile rudelor celor două victime s-au tot înmulțit, Hosu a devenit și propunerea ministrului PNL Cătălin Predoiu pentru funcția de procuror șef al DIICOT. Cunoscătorii din domeniu au sărit și-au contestat alegerea opinând că este un procuror slab.

„Dimensiunea profesională a dnei Hosu s-a văzut cel mai bine în dosarul Caracal, pe care l-a condus personal”, spunea jurnalista Ioana Ene Dogioiu.

Dar stați să vedeți dimensiunea familială descoperită de jurnalistul de investigații Virgil Burlă și relatată pe larg pe siteul radioeuropalibera.org:

„Dan Hosu, soțul doamnei procuror, a primit în 2018 un salariu de 89.000 de lei de la SC Centrul Internaţional pentru Despăgubiri SRL în calitate de director. La acest venit s-a adăugat o pensie de 124.000 de lei de la Ministerul de Interne, actualul director fiind poliţist până în urmă cu 11 ani. Deşi familia Hosu câştigă într-un an 430.000 de lei, adică 90.000 de euro, în declaraţia de avere cei doi apar săraci lipiţi pământului. Niciun teren, nicio locuinţă, niciun leu în bancă, nicio maşină. Din contră, au o datorie consemnată drept „credit consum” în valoare de 45.000 de lei.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, până în primăvara anului 2019, societatea amintită îl avea ca acționar pe Hosu Vlad Bogdan care deținea 25% din firmă. El este fiul vitreg al Giorgianei Hosu. Suzana Rinu, mama Giorgianei Hosu, avea și ea un sfert din societate, iar Ana Mădălina Burduja deținea 50% din firmă. Potrivit presei, Ana Mădălina Toma, fostă Burduja, este fiica lui Marinel Burduja, fost vicepreședinte al Bancorex între 1994 și 1996. (Despre Marinel mai multe am scris AICI)

Ana Mădălina Burduja este sora lui Sebastian Burduja, şeful organizaţie PNL Sector 1, numit în decembrie 2019 secretar de stat în ministerul Finanţelor prin decizie a premierului Ludovic Orban.

SC Despăgubiri Accidente Vătămări (DAV) este un fel de mediator şi intermediar între firmele de asigurări RCA de pe piaţă şi urmaşii victimelor accidentelor rutiere. Când se produce un accident rutier soldat cu decese, intervine DAV care contactează rudele celui decedat şi le propune asistenţă juridică pentru a primi despăgubiri de la firmele de asigurări.

Cinci ani, între 2011 și 2016, firma unde mama numărului 2 din DIICOT și fiul vitreg sunt acționari cu 50 la sută a fost asociată cu o societate tip offshore din Liechtenstein. Deţinerea unei firme offshore şi asocierea cu astfel de firme nu este un lucru ilegal, însă ridică probleme de ordin moral faptul că un asociat al companiei nu doreşte să fie cunoscut şi nici să plătească în ţara de origine taxele impuse de legile în vigoare.

Vlad Bogdan Hosu, fiul vitreg al Giorgianei Hosu, nu a dorit să explice de ce a ales să se asocieze cu o firmă offshore în Centrul Internaţional pentru Despăgubiri SRL, dar a recunoscut că-l ştie pe Constantin Toma (soțul mai vârstnic al Anei Mădălina, fostă Burduja). Pe Marinel Burduja şi fiul acestuia, Sebastian, Hosu ne-a spus că nu-i cunoaşte. Despre acuzaţia DNA ( în 2016, DNA l-a reținut pe Dan Hosu pentru trafic de influență) potrivit căreia firma la care este acţionar deşi are ca obiect de activitate ”activități de consultanță pentru afaceri”, de fapt „identifică victimele accidentelor rutiere şi percepe comisioane substanţiale din banii obţinuţi pe cale amiabilă de la firmele de asigurări”, Hosu spune că nu sunt adevărate, obiectul de activitate fiind real, corect şi legal, adică „prestarea de servicii de consultanţă pentru firmele de asigurări în domeniul accidentelor rutiere”.

Despre conexiunile de afaceri ale celor familii vă invităm să citiți continuarea pe siteul radioeuropalibera.rog.

Povestea soților Burduja-Toma AICI

Despre ascensiunea incredibilă a micului Burjuda în cadrul PNL găsiți AICI

Afectat și revoltat de cele descoperite, Virgil Burlă a scris și o scurtă, dar edificatoare impresie pe Facebook: „În acest moment, România este un stat aproape eșuat. De patru ani, instituțiile fundamentale ale statului sunt captive unor grupări traspartinice. Scopul lor este de a slabi până la epuizare autoritatea de orice fel.
Fără a pică în capcană teoriilor conspirației, lucrurile au luat-o razna în ultimii ani:
- Nu poți să propui un procuror șef care are mama de 80 de ani implicată în afaceri cu despăgubirile urmașilor celor morți în accidente rutiere.
- Nu poți să propui un procuror șef peste structura antimafia care are fiul vitreg asociat, mama și soțul director peste o firma care are în acționariat o altă firma offshore.
- Nu poți să coordonezi o Direcție a Parchetului General în timp ce soțul tău este judecat pentru fapte de corupție.
Și totuși, s-a întâmplat.

Din studiul dosarului din instanța a rezultat că mai toate personajele de acolo, de la martori la inculpați, au legături cu fosta Securitate. Știu vorba potrivit căreia, copiii nu pot fi judecați pentru faptele părinților, însă în acest caz particular mă declar împotrivă.
Copiii securiștilor sunt astăzi în posturi de conducere a MAI, în societăți de stat sau chiar în cele private și fac zile amare puținilor profesioniști care doresc să și facă datoria indiferent de preț. Am discutat cu unii dintre ei. Sunt disperați. Frustrați, eclipsati și reduși la tăcere de șefii lași care omoară orice inițiativă încă din fașă.
Numiți politic sau pe pile, copiii securiștilor răspund comenzilor la fel că părinții lor. Nu au nicio limita, nicio jenă, acționează fără perdea. Sunt datori.
Până nu se schimbă această politică păguboasă care ne va trasforma în curând într-o țară de infractori în care fiecare fură și își păcălește vecinul.
Atunci să vezi lupta pentru supraviețuire”

CITEȘTE ȘI: Răspunsul scârbavnic al beizadelei Tianu la o mega anchetă de presă care vizează legăturile șefei anti-mafia cu clanul securistoid Burduja-Toma