Felicitări, Dan Barna! Felicitări, USR! Ați reușit să o faceți mare pe Viorica, din nou!


Felicitări, Dan Barna! Felicitări, USR! Ați reușit să o faceți mare pe Viorica, din nou!

Am un sfat pentru fanaticii din USR, când caută explicații și vinovați pentru faptul că Viorica Dăncilă a primit peste două milioane de voturi: uitați-vă în oglindă! USR, Dan Barna și ceata marxist-peremistă din jurul lui Andrei Caramitru au permis PSD-ului să se adune, după catastrofa de la europarlamentare. USR a relansat cariera politică a catastrofalei doamne Dăncilă.

După alegerile din 26 mai, nu le mai ajungea nimeni nici cu prăjina la nas aroganților din USR. În înțelepciunea ei, conducerea acestui partid a proclamat finalul războiului cu PSD și a dat semnalul că adevăratul dușman sunt oamenii de dreapta și presa. Cu cine s-a bătut USR în această campanie? Cu Toader Paleologu, cu intelectuali precum Adrian Papahagi și Mihail Neamțu sau cu ziariști independenți, precum cei de la Rise Project. Nu s-a bătut cu PSD-ul. Nu s-a bătut cu Antena 3, unde, în iunie, Dan Barna a avut parte de un tratament preferențial. Nu s-a bătut cu uselistul Iohannis, de care lui Barna îi este frică.

Și se mai miră fanii USR și conducerea acestui partid că PSD-ul ar putea să-și revină în 2020? Să ne amintim, acum, după campanie, de faptul că liderii USR PLUS nu au vrut să participe la guvernarea post-PSD și preferau să o mențină pe doamna Dăncilă la putere până la alegerile anticipate, adică undeva prin aprilie sau chiar mai 2020. “Ieșirea din criză nu este mandatul USR!“, spunea, solemn, domnul Barna. Dar atunci care este mandatul USR? Să trimită în Parlament câteva zeci de cetățeni care să fie eterni opozanți și să fie plătiți pentru asta cu vreo 3000 de euro pe lună?

În realitate, USR a fost în non-kombat cu PSD-ul de dinainte de alegerile pentru Parlamentul European. Stânga sexo-marxistă din USR are, în proporție de cel puțin 90%, aceleași obiective ca stânga securist-coruptă din PSD. Unul din ele: blocarea accesului la putere al dreptei, al dreptei autentice, nu cea uselistă. Stânga useristă și cea pesedistă au făcut front comun împotriva acestui dușman.

După catastrofalul rezultat de la alegeri – spun asta întrucât USR a pierdut circa 700.000 de voturi de la europarlamentare până la prezidențiale, adică o treime din voturile luate la 26 mai – te-ai fi așteptat ca liderii acestui partid să aibă un moment de penitență și să-și facă o evaluare autocritică. Nu s-a întâmplat așa ceva. Aroganța s-a amestecat cu frustrare și venin, un venin pe care eu l-am mai văzut doar la doamna Firea. S-au inventat tot felul de dușmani și de pretexte pentru a explica rezultatele de la alegeri. Ce arată asta? Că Barna și ai lui nu vor să învețe nimic, nu vor să schimbe nimic. Vor pune în primejdie alegerile locale, sabotând întreaga opoziție și ajutând astfel PSD-ul. USR-PLUS este, în acest moment, cel mai bun instrument în slujba PSD.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.