Fetițele pădurarului ucis de mafia lemnului, condamnate la sărăcie lucie cu mizerabila pensie de urmaș de doar 340 lei pe lună


Fetițele pădurarului ucis de mafia lemnului, condamnate la sărăcie lucie cu mizerabila pensie de urmaș de doar 340 lei pe lună

Trei copii orfani vor fi nevoiți să trăiască din doar 340 de lei pe lună cât le oferă țara în care tatăl lor a încercat să oprească un furt din patrimoniul statului și a plătit cu viața pentru asta.

Drama urmașelor pădurarului Liviu Pavel Pop, ucis de hoții de lemne în timp ce apăra pădurea, la jumătatea lunii octombrie, este zguduitoare. Tânărul apărător al pădurilor statului, din ce în ce mai mici și mai devastate, a lăsat în urmă o pereche de gemene de un an și două luni care abia s-au ridicat în picioare și o fiica doar un pic mai mare – de cinci ani – care merge la grădiniță.

Pentru o mamă singură cu trei copii atât de mici pare o situație complicată, aproape disperată. Fără ajutor din partea familiei i-ar fi practic imposibil să se împartă între doi bebeluși și unul de grădiniță. Pe lângă complicatele probleme de natură organizatorică, tânăra familie rămasă orfană de principala sursa de venit este condamnată să trăiască în neajunsuri cumplite în condițiile în care fetițele vor primi, din partea statului, o pensie de urmaș de aproximativ 340 de lei pe lună fiecare, iar mama, aflată acum în concediu de îngrijire a gemenelor, nu va putea să-și reia prea curând serviciul cu trei copii atât de mici pe cap.

Fetițele nici dormitoare nu au. Casa a rămas neterminată, iar cele patru urmașe ale pădurarului și mama acestuia locuiesc într-un fel de beci al locuinței aflate încă în construcție.

Cine dorește să ajute familia aflată în necaz, o poate face la:

RO76 BTRL RON CRT 0473 823 501, deschis la  Banca Transilvania – Sucursala Târgu Lăpuș, pe numele Pop Anamaria.  

De asemenea, cei dispuși să contribuie cu materiale pentru dormitoarele fetițelor, o pot contacta pe mama acestora la  0740 419 489.

Un articol mai amplu pe această temă a fost publicat AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.