"Fii bărbată, Zoe!". După ore în șir în care au fugit de propria moțiune, pesediștii au decis când o vor vota


"Fii bărbată, Zoe!". După ore în șir în care au fugit de propria moțiune, pesediștii au decis când o vor vota

După ce pesediștii care au pornit moțiunea s-au ascuns toată după-amiaza de marți prin birouri, boicotând ședința Birourilor Permanente Reunite (BPR), aceștia au prins curaj, în sfârșit, și au decis că moțiunea de cenzură va fi dezbătută și votată mâine începând cu ora 12:00 în plenul camerei reunite. 

Moțiunea de cenzură este intitulată „Guvernul Orban/ PNL-privatizarea democrației românești” și a fost depusă în Parlament după ce Executivul și-a angajat răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. 

Alături de PSD și UDMR, moțiunea mai este susținută de Partidul Forța Națională a comunistului Teodor Meleșcanu, fostul președinte demisionar al Senatului numit în mod neconstituțional de către PSD.

Amintim că deputatul PNL Ovidiu Raețchi a povestit marți că pesediștii fugeau și se ascundeau prin Parlament la propriu, arătând cât sunt de încrezători în moțiunea de cenzură pe care au formulat-o împotriva Guvernului Orban:

"Atât de încrezători sunt pesediștii în moțiunea lor și atât de pregătiți de anticipate, încât fug de ședința în care ar trebui fixată data votării moțiunii, amânând pe termen nedefinit subiectul :) . Nu glumesc: fug la propriu, se pitesc prin birouri, spun că îi doare capul", a scris liberalul pe Facebook.

CITIȚI ȘI: PSD fuge de propria moțiune. Relatarea unui deputat: "Aleargă la propriu, se pitesc prin birouri, spun că îi doare capul"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.