Firea, curtată de Pro România pentru a fi prezidențiabilă. Nici Tăriceanu 4% nu iese din calculele celor din partidul lui Ponta, dar cu o condiție

Senatorul Pro România, Adrian Țuțuianu, nu exclude ca partidul lui Ponta să îl susțină pe Tăriceanu la alegerile prezidențiale. Totodată, parlamentarul a invocat posibilitatea ca Pro România să o trimită pe Gabriela Firea în cursa către Cotroceni. 

Astfel, "o candidatură, de exemplu, independentă a doamnei Firea ar putea să fie susţinută de Pro România" poate fi susținută de formațiunea politică a lui Victor Ponta. 

"Una din propunerile noastre este legată de domnul Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educaţiei. A şi gestionat funcţia de prim-ministru o perioadă scurtă de timp şi a lăsat o impresie bună oamenilor, în general, dar cred că pot fi luate în discuţie şi alte variante. Eu n-am nici o rezervă în a vă spune că o candidatură, de exemplu, independentă a doamnei Firea ar putea să fie susţinută de Pro România", a declarat parlamentarul, conform mediafax.ro

Întrebat dacă l-ar susţine pe Călin Popescu Tăriceanu ca şi candidat comun Pro România-ALDE, Adrian Ţuţuianu a răspuns:

”În urmă cu vreo patru-cinci luni de zile şi eu şi Victor Ponta am spus că am putea susţine candidatura domnului Tăriceanu, cu condiţia să plece de la guvernare şi să nu mai susţină această majoritate”.