Firea îl amenință voalat pe Ciolacu: "Eu și Iohannis suntem politicienii care întrunim cele mai mari procente de încredere! Sunt forțe care transmit că ar fi mai bine să vin la șefia PSD și să devin prim-ministru!"


Firea îl amenință voalat pe Ciolacu: "Eu și Iohannis suntem politicienii care întrunim cele mai mari procente de încredere! Sunt forțe care transmit că ar fi mai bine să vin la șefia PSD și să devin prim-ministru!"

Gabriela Firea a ajuns la ședința PSD de la sediul din Kiseleff, unde a declarat că sunt anumite forțe care încearcă să o destabilizeze, dar, cu toate acestea, nu va renunța la candidatura pentru Primăria Capitalei, întrucât ea și președintele Klaus Iohannis ar fi personalitățile politice în care românii au cea mai mare încredere, conform datelor prezentate de cercetările sociologice pe care le-a comandat. 

Firea: "Sunt candidatul PSD. în continuare. Nu am niciun motiv să mă retrag, nici personal, nici politic, nidi de altă natură. Sunt încercări în această perioadă de a mă destabiliza, de a mă convinge să renunț, mi se sugerează sau mi se spune direct, sunt amenințată, sunt intimidată, sunt filată. Eu știu ce am făcut pentru bucureșteni. Nu am niciun motiv să renunț. Am spus aseară că în cazul în care săptămâna aceasta sau zilele acestea în urma unor sondaje care se realizează deja, sunt în teren persoanele respective, se va releva faptul absolut puțin probabil că există un alt candidat care să întrunească încrederea bucureștenilor mai mult decât mine, eu sunt dispusă să mă retrag pentru acel candidat. (...) Din toate cercetările pe care le avem la dispoziție, atât cele realizare în interesul meu, cât și cele realizate de către formațiunea politică pe care o reprezint, arată faptul că atât eu, cât și președintele României, Klaus Iohannis, suntem cele 2 personalități politice care întrunim cele mai mari procente de încredere în rândul românilor și de asemenea în rândul bucureștenilor. Ierarhiile nu s-au schimbat 4 ani de zile, nu au suferit modificări nici în această săptămână. Prin urmare, repet, cei care au tot interesul să mă destabilizeze mai au de așteptat. Le transmit foarte ferm că voturile se câștigă de la cetățeni și nu prin mașinațiuni politice".

Totodată, întrebată dacă a fost vreun personaj politic din PSD care să îi solicite să renunțe la candidatura pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea a negat acest scenariu, spunând că există alte forțe (oculte) care îi zic că ar fi mai bine să iasă din bătălia de la București și să vină la șefia PSD, iar dacă partidul va ajunge la guvernare ea să fie prim-ministru. În acest sens, Firea a pretins că nu ar accepta o asemenea variantă. 

Firea: "Niciodată. Sunt alte forțe care transmit că ar fi mai bine pentru mine să vin la președinția PSD și să candidez la parlamentare și eventual dacă PSD va ajunge la guvernare să devin prim-ministru. Le-am zis că acest scenariu nu mă interesează. Eu îmi văd de treaba de la Primăria Capitalei. (...) Nu vreau să iau locul nici domnului Ciolacu, nici viitoarei propuneri de premier a PSD. Nu sunt o aventurieră să îi părăsesc pe bucureșteni în ideea că după ce voi câștiga un loc în Senatul României și ca posibil președinte al PSD am prima șansă să devin primul-ministru al acestei țări. Nu e cazul. Eu îmi văd de treaba mea".

De fapt, Firea încearcă să își securizeze candidatura la Primăria Capitalei, transmițându-i voalat președintelui PSD Marcel Ciolacu să negocieze cu Victor Ponta, astfel încât să nu candideze și el sau alt reprezentant al Pro România pentru PMB. În caz contrar, Firea amenință pe șleau că îl va contracandida pe Ciolacu la Congres pentru a prelua șefia PSD. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.