Gabriela Firea își apără imaginea din banii bucureștenilor. Zeci de procese cu jurnaliști, plătite de Primăria Capitalei


Gabriela Firea își apără imaginea din banii bucureștenilor. Zeci de procese cu jurnaliști, plătite de Primăria Capitalei

Transformarea jurnalistului Gabriela Firea în politicianul Gabriela Firea nu a fost un proces prea lin, probabil și pentru că, în nicio deontologie din lume, acesta nu e un proces firesc. Ar fi fost totuși de așteptat ca activitatea politicianului să țină cont de dreptul la exprimare al jurnaliștilor și persoanelor publice care privesc, de pe margine, activitatea primarului Gabriela Firea, tocmai pentru că Gabriela Firea a fost mai mulți ani jurnalist. Desigur, e discutabil jurnalismul ca mod de viață în cazul ei, dar ca profesie, nimeni nu-i poate contesta vechimea în domeniu. În ciuda anilor petrecuți în sfera presei, Gabriela Firea și-a petrecut o importantă parte a timpului său de politician acționând în instanță jurnaliști, bloggeri și chiar persoane publice, care și-au exprimat puncte de vedere pe rețele de socializare. În general, Firea solicită despăgubiri pentru lezarea dreptului la imagine în valoare de 100.000 euro. Deși nu este clar dacă 100.000 de euro costă demnitatea Gabrielei Firea sau dacă cifra poartă cu ea vreun alt tip de simbolism, trebuie spus că suma vine la pachet cu o taxă de timbru, a cărei valoare crește sau scade în funcție de daunele solicitate. În general, Firea pierde procesele, astfel că taxa de timbru și cheltuielile de judecată ale părții adverse ajung a fi plătite în cele din urmă de bucureșteni. Pentru că Firea acționează în instanță jurnaliști și persoane publice în calitate de primar al Bucureștiului.

Potrivit unei analize efectuate de Ziare.com, Firea conduce astăzi detașat în topul aleșilor care se războiesc în instanță cu presa. (citiți AICI analiza completă)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.