Firea mănâncă zilele cetățenilor. Siegfried Mureșan: "Fiecare bucureștean trăiește, în medie, cu 4 ani mai puțin"

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan semnalează că din cauza administrației "catastroFirea" bucureștenii au de suferit atât în privința traficului, pierzând foarte mult timp pe drumuri, dar și din pricina poluării care diminuează speranța de viață a cetățenilor din Capitală cu 4 ani de zile.

De asemenea, eurodeputatul subliniază că problema majoră a Bucureștiului este proasta administrație, motiv pentru care este necesară o prezență masivă la vor la alegerile locale. 

Comunicatul eurodeputatului:

"Primăria Capitalei mănâncă zilele bucureștenilor!

Bucureștenii au stat în medie 9 zile și 11 ore în plus în trafic în 2019 din cauza aglomerației, conform indicelui internațional al traficului „TomTom”.

Sunt aproape 10 zile pe an pe care bucureștenii le puteau folosi petrecând timp cu familia, jucându-se cu copiii lor, odihnindu-se sau câștigând mai mulți bani.

Bucureștiul este cel mai aglomerat oraș din Uniunea Europeană. Este singurul oraș din UE cu un nivel al congestiei traficului de peste 50% (52%, mai exact, în 2019, în creștere cu 4 procente față de 2018).

Trafic mai mare înseamnă și poluare mai mare. Pe lângă zilele pierdute în trafic, fiecare bucureștean trăiește, în medie, cu 4 ani mai puțin din cauza poluării, conform unui studiu al Institutului Național de Sănătate Publică, citat de „HotNews”.

Bucureștiul nu are nici milioane de turiști anual ca Roma sau Barcelona, nu este nici cel mai mare centru economic și financiar ca Londra și nici „capitala” administrativă a Europei, ca Bruxelles.

Singura problemă majoră a Bucureștiului este proasta administrație.

Soluții există la problemele Bucureștiului. De aceea, cu aceste cifre în minte trebuie să mergem cât mai mulți la vot la alegerile de peste 4 luni".